INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

DZK farmy 1Drůbeží maso tradičně zaujímá v našem jídelníčku významné postavení. Vyrábět skutečně kvalitní drůbeží maso však není úplně jednoduché, ve hře je řada významných faktorů. Na prvním místě jde o způsob chovu kuřat. Pokud spotřebitelé chtějí skutečně kvalitní potraviny, měli by se zajímat o jejich původ: v případě Drůbežářského závodu Klatovy kuřata pocházejí výhradně z českých uzavřených chovů.

Závod jednak disponuje vlastními farmami v obcích Bečov – Libínky, Bítozeves a Horšov. Zde dlouhodobě investuje do modernizace vlastních chovů živých kuřat a výstavby nových hal. Kromě toho spolupracuje s prověřenými a osvědčenými certifikovanými dodavateli, soukromými farmami v jižních a západních Čechách.

„Naše společnost při chovu i nákupu kuřat klade velmi vysoké nároky na dodržování tzv. „welfare pravidel“. Jsme přesvědčeni, že jen ty nejvyšší standardy v této oblasti mohou zajistit nejlepší kvalitu našich výrobků,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „V celém našem procesu výroby, expedice a přepravy masa jsou dodržovány a průběžně ověřovány mikrobiologické, fyzikálněchemické, senzorické a nutriční parametry všech výrobků. A to jak dle legislativních požadavků České republiky a Evropské unie, tak i dle nadstandardních požadavků našich odběratelů. Ve všech výrobních závodech se dodržuje vysoká úroveň správné výrobní a hygienické praxe. Jsme držiteli certifikátů podle mezinárodních standardů BRC a IFS,“ dodává Ing. David Bednář.

Chovatelé, přepravci i zpracovatelé jatečných zvířat, kteří chtějí dodávat své služby Drůbežářskému závodu Klatovy, jsou povinni dodržovat legislativní požadavky týkající se ochrany zvířat proti týrání. Tyto legislativní požadavky vymezují hustotu osazení kuřat chovaných na maso a z toho plynoucí povinnosti chovatele. Každý chovatel jatečných kuřat musí absolvovat kurz odborné přípravy a získat Osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso. Moderní chovatel musí zajistit řadu dalších věcí k ochraně životního standardu („welfare“) chovaných zvířat, jako je například intenzita osvětlení, zachování doby tmy, hranice obsahu CO2 a NH3 ve vzduchu atd.

Klatovské kuře z farmy Horšov

Příkladem takto správně fungující jednotky může být farma Horšov. Jedná se o větší zařízení, farma disponuje sedmi halami s celkovou kapacitou 320 000 kuřat a podlahové ploše 15 081 m2. Všechny haly jsou vybaveny nejmodernější technologií firmy Big Dutchman – systémem automatického krmení a napájení kuřat. Jedna z hal je nově - od roku 2012 - vybavena rekuperací, která umožňuje výrazně snížit náklady na vytápění. Všechny haly jsou trvale monitorovány. Pro pohodlí a životní pohodu zvířat jsou haly vybaveny mimořádně silnou ventilací s mlžením, což je pro kuřata důležité zejména v horkých letních dnech. Dodavatelem krmných směsí pro chovanou drůbež jsou Zemědělské služby Dynín a Zemědělské zásobování Strakonice. Drůbežářské závody Klatovy ovšem toto krmivo stále kontrolují, jeho vzorky jsou pravidelně podrobovány laboratorním rozborům. Pro zajímavost, délka samotného výkrmu těchto kuřat trvá průměrně 35 dní. Všechna kuřata jsou poté porážena vlastní porážkou v Klatovech.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.:

Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 750 t masných výrobků.Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Nabízený sortiment je částečně obohacen také přikoupeným zbožím (slepice, kachny, husy, aj.).Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává 600 lidí. Více informací naleznete na: www.dzklatovy.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3