Nástup Průmyslu 4.0 je v současnosti významně spjat s napojováním na internet a zaváděním takzvaného internetu věcí. Zmiňují to nejen odborníci, ale také zástupci průmyslových firem. Problém však může znamenat současný stav digitálních sítí, které jsou ve srovnání se zeměmi EU pod průměrem.
Přibližně 90 % obyvatel střední a východní Evropy má obecné povědomí o umělé inteligenci, tak zní výsledky nejnovější studie společnosti IBM vypracované agenturou NMS Market Research. Přestože mnohým chyběla osobní zkušenost, více než 80 % respondentů očekává její širší využití v brzké budoucnosti.
Průměrná hodnota požadavků (kliknutí) ze stran uživatelů na e-shopy se během oblíbené akce Black Friday vyhoupne na zhruba šestinásobek svého průměrného provozu. Některé elektronické obchody však mohou zaznamenat dokonce dvojnásobek této hodnoty.
Společnost Hyundai Motor Company uskutečnila strategickou investici do švýcarského technologického start-upu WayRay AG s cílem urychlit vývoj navigačního systému s holografickým zobrazováním rozšířené reality pro vozidla. Nová technologie by se mohla objevit ve výbavě velkosériově vyráběných vozidel v roce 2020.
Na kvalitní databázi si obchodníci využívající e-mail marketing zakládají. V řadě z nich se ale často najdou kontakty, které nijak nereagují. Nepřinášejí tak e-mailingu žádný užitek, kazí statistiky, zvyšují pravděpodobnost označení za spammera, a navíc ještě zvedají náklady.
Hacking mobilních zařízení je stále větším ohrožením pro jednotlivce i firmy. Centrum pozornosti útočníků se sem přesunuje jednak proto, že tyto systémy jsou zranitelnější, jednak proto, že uživatelé na rozdíl od počítačů většinou nevnímají potřebu mobilní zařízení nějak zabezpečit.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...