INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logo-capShromáždění členů České asociace pojišťoven (ČAP) volilo dne 29. 3. 2012 členy statutárních orgánů asociace. Novým členem prezídia se stal Ing. Ján Čarný z DIRECT Pojišťovny a Ing. Štefan Tillinger z pojišťovny Generali. Ve funkci prezidenta i nadále zůstává Ing. Ladislav Bartoníček, MBA. Viceprezidenty na další funkční období byli zvoleni Ing. Martin Diviš, MBA a RNDr. Jakub Strnad, Ph.D.

Ing. Ladislav Bartoníček, MBA předseda představenstva Česká pojišťovna, a.s.

Ing. Ján Čarný generální ředitel DIRECT Pojišťovna, a.s.

Ing. Martin Diviš, MBA člen představenstva a generální ředitel Kooperativa pojišťovna, a.s.

Ing. Jeroen Van Leeuwen předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovna, a.s.

Ing. Renata Mrázová generální ředitelka ING Životní pojišťovna N.V.

RNDr. Jakub Strnad, Ph.D. předseda představenstva Allianz pojišťovna, a.s.

Ing. Štefan Tillinger generální ředitel Generali Pojišťovna a.s.

RNDr. Petr Zapletal předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovna České spořitelny, a.s.

Ing. Martin Žáček. CSc. předseda představenstva

a generální ředitel UNIQA pojišťovna, a.s.

Nové složení prezidia ČAP na období do března 2014:

Působení v prezidiu ukončil JUDr. Vladimír Krajíček (Evropská cestovní pojišťovna) a Ing. Jaroslav Mlynář, CSc. (Generali Pojišťovna). Shromáždění členů rovněž zvolilo členkou již loni kooptovanou Ing. Renatu Mrázovou z ING Životní pojišťovny.

Shromáždění členů zvolilo pro další období kontrolní komisi ve složení Ing. Jana Jenšová (VICTORIA VOLKSBANKEN pojišťovna, a.s.), Ing. Peter Mančík, MBA (AMCICO pojišťovna

a.s.) a Ing. David Wolski (BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s.). V její kompetenci je kontrola hospodaření asociace podle úkolů stanovených v zásadách finančního hospodaření asociace.

„Těší mě, že prezidium zůstává stabilní a téměř ve stejném složení, v jakém pracovalo v uplynulých dvou letech. Osobnosti jednotlivých členů a jejich zkušenosti jsou zárukou dalšího efektivního rozvoje činnosti asociace, který si v současné ekonomicky nesnadné době pojistný trh žádá," řekl výkonný ředitel ČAP Tomáš Síkora.

Shromáždění členů ČAP schválilo akční plán asociace s hlavními úkoly, které jsou vedle zmíněné oblasti legislativy zaměřeny především na implementaci regulatorního režimu Solvency II do praxe pojišťoven, prevenci pojistných rizik, pokračování boje s pojistným podvodem, zvyšování kvality a etiky v distribuci pojistných produktů, odborné vzdělávání zaměstnanců členů a v neposlední řadě na prohlubování finanční gramotnosti veřejnosti a posilování image pojišťovnictví.

„Rád bych osobně poděkoval dlouholetým členům prezidia ČAP panu Vladimíru Krajíčkovi a panu Jaroslavu Mlynářovi za jejich působení v prezidiu a jejich osobní přínos pro asociaci i rozvoj pojišťovacího trhu. Zároveň bych rád členům prezidia poděkoval za jejich důvěru. Mé znovuzvolení do funkce prezidenta asociace mě těší a je pro mne stále motivující," uzavřel letošní zasedání prezident České asociace pojišťoven Ladislav Bartoníček.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3