INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
AK_CR_logo_OKPodpora českého zemědělství se zvýší o 2,1 miliardy korun. Uvedl to v uplynulé pondělí na Žofínském fóru věnovaném současnosti a budoucnosti zemědělství a potravinářství ministr zemědělství Petr Bendl.

"Jsme rádi tomu, že po slovním ujištění následně ministr Bendl zveřejnil návrh na využití příjmů Pozemkového fondu ČR v letošním a příštím roce," uvedl Jan Veleba, prezident AKČR, která toto Žofínské fórum zorganizovala. Celkem 2,1miliardy korun by podle tohoto návrhu bylo rozděleno na podporu lesního a vodního hospodářství, na spolufinancování Programu rozvoje venkova v letech 2012 a 2013 , na programy pro PGRLF a na národní doplňkové platby k přímým platbám v roce 2012 . Časový tlak je nejcitelnější právě u národních doplňkových plateb k přímým platbám, tzv. TOP-UP.

„Tyto doplňkové platby můžeme v letošním roce vyplatit naposledy, a je proto třeba pro ně upravit legislativní podmínky co nejdříve," řekl ministr zemědělství Petr Bendl a dodal: „Věřím, že se nám podaří nalézt ještě další zdroje k finančnímu posílení doplňkových plateb, protože tuto formu podpory považuji za významnou pro udržení konkurenceschopnosti českých zemědělců v rámci Unie."

Konkurenceschopnost a její podporu ale zemědělci nejcitelněji vnímají v podpoře zelené nafty a stále doufají, že vláda nalezne odvahu přehodnotit svůj postoj k těmto, všude v okolních státech zaběhlým podporách farmářů.

"Nepodařilo se nám ale dosud věcně o problému jednat a vysvětlit ekonomickými propočty co by ve svém důsledku znamenalo odepřít zemědělcům tuto úlevu," uvedl Jan Veleba. Proto se v krátké době již podruhé schází ve středu 30.5. mimořádné představenstvo AKČR, aby zhodnotilo masovou protestní akci 23.května formou protestních jízd zemědělské techniky po regionech ČR, reakci vlády a na základě toho stanovilo další postup.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3