INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Hospodářská komora České republiky uspořádala dne 31. května 2012 v jihomoravské metropoli XXIV. celorepublikový sněm. Setkání delegátů se zúčastnil i Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí ČR. Předmětem diskuze účastníků sněmu HK ČR s ministrem práce a sociálních věcí ČR bylo téma boje proti nelegálnímu zaměstnávání. „Je záležitostí nás všech maximálně eliminovat práci na černo proti těm, kteří neodvádí žádné sociální a zdravotní pojištění či daň z příjmu. Pokud totiž nepokročíme v odstraňování práce na černo, bude to mít negativní dopad pro nás všechny," řekl ministr Jaromír Drábek.

Hospodářská komora České republiky pro toto téma připravuje určité návrhy. Jedním z léků by mohla být i Hospodářskou komorou navržená elektronická pracovní knížka, která by řešila problém toho, že každý pracovník musí mít u sebe na pracovišti pracovní smlouvu. Toto nařízení se tak týká například i řidičů tramvaje nebo pokrývačů.

„Naše právní oddělení a naši odborníci připravují tzv. modifikovaný systém – nebudeme ho nazývat švarcsystém – který předloží Hospodářská komora cca do jednoho měsíce ministrovi práce a sociálních věcí," zmínil Petr Kužel, prezident HK ČR. V současné době komora také mapuje, jakým způsobem se inspektorát práce chová při kontrolách zaměstnanců. "Postihy inspektorátu práce jsou velmi tvrdé a vadí nám především arogantní chování úředníků při kontrolách," upozornil Petr Kužel.

Řeč byla i o potřebě pružnějšího zákoníku práce a pracovním povolení pro cizince. „Diskuse s námi však musí probíhat kvalitně a přirozeně jako s nejsilnějším zastupitelem podnikatelské sféry této země," dodal prezident HK ČR. Na sněmu Hospodářské komory České republiky také neopomenul zmínit i budoucí vize, o jejichž naplňování hodlá v nadcházejícím období Hospodářská komora České republiky usilovat. Účastníky sněmu mj. osobně pozdravil i hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3