INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V Žatci se konaly ve dnech 19. a 20. února 2013 Květinářské a floristické dny. Zúčastnili se jich zástupci květinářských firem, velkoobchodů, zahradnických center a škol, OSVČ i soukromé osoby.

Dopolední  a část odpoledního programu byly věnovány seminářům. Na nich se zúčastnění dozvěděli mnoho podnětného z oblasti zákoníku práce a jeho nových úprav. Dále také o nových úpravách , týkajících se rostlinolékařské problematiky a její legislativy i chorob a škůdců.

Od 15 hodin se uskutečnila valná hromada členů Svazu květinářů a floristů ČR. Na ní byl zhodnocen rok 2012 jak po stránce akcí, tak i z hlediska hospodaření.  Na valné hromadě byl přijat plán činnosti na rok 2013 a schválen i rozpočet na tento rok.

Uskutečnily se také volby do předsednictva a revizní komise SKF ČR. Do předsednictva SKF ČR byli zvoleni: Jarmila Pejpalová, Pavel Hruška, Ing. Ondřej Štěpánek, Ing. Petr Nachlinger, Ing. Jiří Valtera a Ing. Jiří Horák.  Předsedou se opět stal Ing. Jiří Horák a místopředsedy  Ing. Petr Nachlingerza květinářskou sekci a  Ing. Ondřej Štěpánekza floristickou sekci. Valnou hromadou byl jmenován (do předsednictva) tajemník Tomáš Svoboda. Do revizní komise: Ing. Marcela Nachlingerová, Ing. Zuzana Hladká a Ing. Jiří Tesák.

VH zvolila také delegáty sněmu AK ČR: Jiří Chládek – Prezident Asociace zahradnických společenstev a Ing. Jiří Horák. Náhradníky jsou Ing. Jiří Dusbaba a Ing. Jan Procházka.

Středeční den byl věnován návštěvě květinářských firem: ZahradnictvíCinkespol s r.o. v Žatci, FLOR-EXPRESS-KADAŇ s. r.o.Kadaň,  TU-FLOR s. r.o.v Tušimicích a AZALEA CHLUMEC s.r.o.  v Chlumci. Tato akce se zúčastněným velmi líbila a přinesla jim mnoho nových podnětů.

Floristé se ve středu věnovali přípravě  42. Mistrovství floristů ČR - Děčínské kotvy.

 Zahradnictví Cinke

Zahradnictví se specializuje na výrobu mladých rostlin. Jedná se o vegetativně množené mladé rostliny chryzantém, převislých pelargonií, petunií, balkónových a záhonových květin, impatiens a pelargoniumgrandiflorum.

Pěstování mladých rostlin chryzantém navazuje na tradici, která je spjata s jejich množením již z padesátých let minulého století. Sortiment odpovídá požadavkům trhu a neustále se doplňuje o kvalitní nové odrůdy.

Matečný materiál pochází z Výzkumného ústavu Průhonice. V samotném zahradnictví dodržujeme co nejpřísnější hygienu, zlepšujeme technologie, zkvalitňujeme ochranu rostlin. Aby byl zajištěn co nejlepší zdravotní stav a kvalita, jsou prováděna opatření jako např. pravidelné kontroly zdravotního stavu matečnic i množáren pracovníkem SRS, testování matečných rostlin na infekci virem bronzovitosti, propařování substrátů množáren i matečných záhonů, dosvětlování matečnic i množáren, u kultur pelargonií používáme posuvné stoly s režimem "příliv-odliv" atd.

Matečný materiál Pelargoniumpeltatum pochází převážně od firmy Elsner pac Jungpflanzen Dresden. Na přání zákazníků množíme objednané rostliny do sadbovačů. Od roku 2004 jsme zavedli expedici mladých rostlin ve speciálních krabicích přímo v sadbovačích, aby nedocházelo k jejich poškození. Jedná se hlavně o pelargonie a převislé petunie, které expedicí nejvíce trpí.

http://www.zahradnictvicinke.cz/index/1-zahradnictvi-cinke.html

FLOR - EXPRESS - KADAŇ, s.r.o.

Rychlost dopravy a optimální skladování květin rozhoduje.

FLOR-EXPRESS-KADAŇ - logistická firma specializující se na mezinárodní a vnitrostátní přepravu řezaných, hrnkových a mladých rostlin. Poskytuje zákazníkům kompletní servis s cílem minimalizace doby mezi nakládkou zboží a vykládkou na místě určení.

http://www.florexpress.cz/index.php

 

Tu - FLOR s. r. o.

Tu - FLOR s. r. o. dodává sortiment z vlastní produkce, kterou vyrábí na 5,5 ha zasklených a 3,5 ha venkovních ploch. Je producentem mladých polohotových a hotových květin. Zaměřuje se hlavně na pěstování balkonových květin, letniček, chryzantém a vánočních hvězd, ale i dalších druhů květin.

http://www.tuflor.cz/                                                                                                                                   

 

AZALEA   Chlunec, s. r. o.

Producent primulí, dvouletek, azalek, ale také balkonových květin, bramboříků a vánočních hvězd. Květiny zde pěstují na ploše 2,25 ha pod sklem.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3