INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 

Lucie Křížková David Křížek se synem Davídkem a Martin Kuncek ředitel B.Braun Avitum na dialyzačním středisku v Plzni

Lucie Křížková, David Křížek se synem Davídkem a Martin Kuncek, ředitel B. Braun Avitum, v dialyzačním středisku v Plzni

Také si myslíte, že se vás problémy s ledvinami netýkají a odborná vyšetření jsou pro vás zbytečná? A co když se stejně jako 20 % lidí, kteří se v loňském roce zapojili do preventivního vyšetření, mýlíte? Onemocnění ledvin totiž nebolí a mnoho pacientů se svou diagnózu dozvídá až tehdy, když se projeví nezvratné selhávání jejich funkce. Pečujte o své zdraví a nepodceňujte prevenci. Ve čtvrtek 14. března se navíc můžete v jakékoli nefrologické ambulanci či dialyzačním středisku B. Braun Avitum nechat vyšetřit zcela zdarma a bez objednání.

I v roce 2013 bude druhý čtvrtek v březnu patřit prevenci onemocnění ledvin. Ročně totiž na selhání ledvin zemřou na celém světě téměř 3 miliony pacientů a výskyt tohoto onemocnění stále narůstá. Chcete mít jistotu, že nepatříte mezi ně? Navštivte 14. března mezi 8.00 a 17.00 hodinou jakékoli středisko B. Braun Avitum a nechte se zdarma vyšetřit. Preventivní vyšetření je rychlé, bezbolestné a zcela zdarma. Provádí se na základě odběru malého množství krve z prstu a malého množství čerstvé moči. Díky moderním technologiím se výsledek dozvíte prakticky okamžitě.

Prevenci by neměly podceňovat především lidé s chronickým onemocněním ledvin, cukrovkou, vysokým krevním tlakem, obezitou, srdečním selháním či závažným onemocněním jater. Více ohroženi jsou i kuřáci a lidé s výskytem různých chronických onemocnění v rodině. Kontrole by se však neměli vyhýbat ani lidé, kteří žádné příznaky nepociťují. Onemocnění ledvin totiž většinou nebolí a často udeří zcela nečekaně.
„Výmluvy nechte stranou a udělejte něco pro své zdraví“

 

Preventivní akci dialyzačního střediska B. Braun Avitum podporuje také modelka a maminka Lucie Křížková, která se sama rozhodla preventivní vyšetření ledvin podstoupit: „Už v těhotenství jsem se dozvěděla, že se syn narodí s vadou ledviny a močovodu. Hned po narození čekalo Davídka vyšetření, které naštěstí nepotvrdilo vážný handicap. Přesto nemá vyhráno. Musíme docházet na nefrologii a Davídek je pod pravidelným dohledem lékařů,“ říká Lucie Křížková a dodává: „Za našeho dětství nebyla medicína na takové úrovni, jako je nyní a případné problémy s ledvinami se většinou odhalily až velmi pozdě. Dnes tu možnost máme, ale málokdo je ochoten věnovat chvilku času svému zdraví. Věřím, že počet zájemců oproti loňskému roku vzroste a moc bych všem přála, aby jejich vyšetření dopadlo dobře
a neodhalilo žádné zdravotní problémy. Takže, výmluvy nechte stranou a udělejte něco pro své zdraví!“

 

Stále váháte? Možná váš názor změní následující čísla:

 

Z celkových 1 684 vyšetřených lidí, kteří se Světového dne ledvin v roce 2012 zúčastnili, muselo 340 z nich podstoupit podrobné nefrologické vyšetření. Pokud by prevenci zanedbali, dodnes by o svých začínajících, nebo již pokročilých problémech s funkcí ledvin nevěděli. Ačkoli se u některých jednalo pouze o banální problémy, které vyžadovaly jen krátké léčení, nemalé procento z nich mělo natolik závažné obtíže, že bylo nutné okamžité a důsledné zahájení léčby. Nejvíce nemocných bylo zachyceno v Plzni, kde bylo ke komplexnímu nefrologickému vyšetření odesláno téměř 50 % preventivně vyšetřených.

 

V České republice bylo v dialyzačních střediscích k 31. 12. 2011 léčeno celkem 6 116 pacientů, 360 pacientů bylo úspěšně transplantováno - 40 z nich přijalo orgán od žijícího dárce a 28 pacientů podstoupilo kombinovanou transplantaci slinivky a ledviny. 1321 dialyzovaných však v tomto roce zemřelo a do pravidelného programu bylo zahrnuto 1 744 nových pacientů.

Plíživé nebezpečí, které udeří bez varování

Akutní selhání ledvin se projevuje jako náhlá nebo rychlá ztráta funkce ledvin. Neléčené selhávání pak vede až k městnavému selhávání srdce, otoku plic, poruchám srdečního rytmu, změnám chování, křečím či bezvědomí. „Důsledná prevence by měla být základním kamenem péče o naše zdraví,“ říká MUDr. Vladimír Vojanec, vedoucí lékař dialyzačního střediska B. Braun Avitum na pražské Bulovce, a dodává: „Jen díky včasné prevenci jsou lékaři schopni odhalit poškození ledvin včas a poskytnout pacientovi vhodnou péči. Značná část populace si však stále neuvědomuje možná zdravotní rizika, ani to, že pokud není onemocnění včas identifikováno a léčeno, může být pro pacienta smrtelné. Poškozené ledviny totiž nejsou schopny plnit svou funkci v organizmu a v těle se hromadí odpadní a toxické produkty látkové přeměny.

Nezapomeňte, stačí hodina vašeho času a víte, na čem jste.

Více informací naleznete na internetové adrese www.svetovydenledvin.cz

Dialyzační střediska a nefrologické ambulance B. Braun Avitum najdete zde:

·         Fakultní nemocnice Na Bulovce, Budínova 67/2, Praha 8

·         Poliklinika Černý Most, Generála Janouška 902/17, Praha 9

·         Poliklinika Prosek, Lovosická 40/440, Praha 9

·         Nemocnice Na Homolce, Roentgenova 2, Praha 5

·         Nuselská poliklinika, Táborská 325/57, Praha 4

·         Poliklinika Budějovická, Antala Staška 1670/80, Praha 4 - Krč

·         Poliklinika Hostinského, Hostinského 1533, Praha 5

·         Poliklinika Teplice, U Nemocnice 3064, Teplice

·         Fakultní nemocnice Plzeň, E. Beneše 9, Plzeň

·         Orlickoústecká nemocnice, Čs. Armády 1076, Ústí nad Orlicí

·         Lázeňský dům, Zlatá Hora 1466, Slavkov u Brna

·         Nefrologické centrum, Poliklinika, 2. patro, Purkyňova 36, Vyškov

·         Městská nemocnice s poliklinikou, Tř. Partyzánů 2174, Uherský Brod

·         Podhorská nemocnice, Nádražní 1983/27B, Bruntál

·         Vítkovická nemocnice, Zalužanského 15, Ostrava – Vítkovice

·         Bílovecká nemocnice, 17. listopadu 538, Bílovec

·         Nemocnice Podlesí, Konská 453, Třinec

·         Dialyzační středisko Ivančice, Široká 16, Ivančice

 

Více o B. Braun

Koncern B. Braun působí na celosvětovém trhu 174 let a dnes patří k největším výrobcům zdravotnických produktů na světě. Hlavní sídlo je v německém Melsungenu, pobočky má v 60 zemích světa. Skupinu
B. Braun CZ/SK tvoří B. Braun Medical (dodavatel zdravotnických prostředků), B. Braun Avitum (provozovatel 23 dialyzačních středisek) a Aesculap Akademie (mezinárodní vzdělávací instituce). Skupina B. Braun v České a Slovenské republice působí od roku 1993 a zaměstnává 600 lidí. Více na www.bbraun.cz. B. Braun pro život je hlavním charitativním projektem Skupiny B. Braun. Podporuje vybrané neziskové organizace i jednotlivce. Více na www.bbraunprozivot.cz.

(tz)
 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3