INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) uspořádala výroční XXV. sněm členů HK ČR. Petr Kužel byl sněmem, nejvyšším orgánem HK ČR, potvrzen ve funkci prezidenta. Na jednání sněmu byla schválena zpráva představenstva HK ČR o činnosti HK ČR od posledního sněmu. Byly přijaty závěry k opatření, které mají dokončit kroky FŠ, jenž by měly vyústit v dokončení transparentnosti činnosti HK ČR.

Byly vysvětleny veškeré podrobnosti a fakta, které byly v poslední době medializovány, a delegáti sněmu svým postojem dali jasně najevo, že prezentovaná vysvětlení jsou pro ně dostačující.

Delegáti výročního sněmu v rámci hlavních závěrů jednání odsouhlasili apel na vládu ČR, aby co možná nejdříve přijala zákon, který umožní podnikatelům platit DPH až ze zaplacených faktur. Takový krok byl sněmem HK ČR jednoznačně vyhodnocen jako správný a vstřícný vůči MSP, které nejen v ČR, ale i v celé EU tvoří páteř ekonomiky. Sněm HK ČR v rámci dalších návrhů na podporu podnikání navrhuje zrušení knihy jízd a místo ní zavedení paušálu. Dále žádá o navrácení výše paušálu živnostníkům, kteří nad stávající změnou v paušálech dlouhodobě vyjadřují nespokojenost. Sněm vyslovil požadavek na podporu a vyřešení problematiky technického školství na všech úrovních, protože dlouhodobé neřešení tohoto problému se stává brzdou rozvoje průmyslu.

Delegáti rovněž diskutovali nad situací týkající se nutné změny zákona o veřejných zakázkách, neboť průzkum HK ČR jasně ukázal, že ztráta zakázek v Praze se pohybuje v rozmezí 8 - 11 %. Ztráta zakázek mimo území velké Prahy, tj. v jednotlivých krajích ČR, se v současné době pohybuje v rozmezí od 13 – 22 %. Tento výpadek finančních prostředků u firem vede k destabilitě, snižování spotřeby a v neposlední řadě také k menším příjmům zaměstnanců.

HK ČR letos slaví 20 let od svého vzniku a sdružuje 14.000 podnikatelů zaměstnávajících přibližně dvě třetiny práceschopného obyvatelstva ČR. Komora je v regionech zastoupena 14 krajskými hospodářskými komorami a okresními hospodářskými komorami, jež působí v sedmi desítkách měst a obcí ČR. Oborovou část komory tvoří více než 80 živnostenských společenstev.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3