INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Sdružení pro zahraniční investice – AFI a Americká obchodní komora v ČR vyhlašují soutěž Nejlepší spolupráce roku, která je určena pracovním týmům vysokých škol, vědeckých a výzkumných institucí a inovativním podnikům.

V porotě zasednou přední odborníci české vědeckovýzkumné scény a zástupci významných firem, kteří zhodnotí nejúspěšnější příklady projektové spolupráce mezi výzkumnou a firemní sférou a nově také nejlepší transfer výsledků výzkumu a vývoje do praxe. Vítěz hlavní kategorie získá odměnu 100.000,- Kč. Zvláštní ocenění přihlášeným projektům udělí Technologická agentura ČR a ICT Alliance. Vítězům budou předány ceny na slavnostním vyhlášení, které se uskuteční na konci září v Praze. Uzávěrka soutěže je 31. srpna 2013.

Nejlepší spolupráce roku již třetím rokem ocení pracovní týmy vysokých škol a jejich firemních protějšků, jejichž spolupráce prokazatelně vede k zavedení inovace v podniku. Do konkrétních výzkumných projektů mohou být zapojeny také další vědecké a výzkumné instituce. Soutěž má za cíl ukázat přínosy spolupráce škol a firem a povzbudit obě tyto sféry ke vzájemnému dialogu a sbližování. Předchozí ročníky přitom ukazují, že vyvíjení společného inovačního úsilí firem a výzkumné sféry přináší ohromující výsledky, mezi oceněnými projekty se objevilo například zefektivnění výroby plsti při výrobě klobouků, materiálová inovace zvyšující odolnost a kvalitu vozovek při využití odpadního materiálu, bezpilotní letoun pro civilní sektor, robot pro čistění vzduchotechnických potrubí nebo technologie zvyšující přesnost obráběcích strojů.

AFI a AmCham letos vedle spolupráce škol a firem v oblasti aplikovaného výzkumu poprvé zhodnotí také příklady úspěšných transferů technologií či znalostí z vysokých škol do soukromé sféry a naopak, tedy například licencování, spin off nebo smluvní výzkum. Může se však jednat také například o projekty doktorských studijních programů na vysokých školách.

Soutěž Nejlepší spolupráce roku bude hodnotit rozsah a dopad výstupu projektů, jejich finanční objem a přínos. Jedním z kritérií hodnocení bude také průběh vzájemné spolupráce. Projekty přihlášené do soutěže mohou pocházet z jakéhokoliv oboru lidského vědění. Hodnoceny budou příklady spolupráce a transfery realizované, resp. ukončené v období 1.1.2012 – 1.6.2013. V porotě soutěže zasednou Martin Bunček (Technologická agentura ČR), Jaroslav Doležal (Honeywell), Vít Kavan (MŠMT), Jiří Krechl (CzechInvest), Vladimír Mařík (Certicon), Petr Maršík (MPO), Zbyněk Pardubský (Huawei), Jan Slovák (Grantová agentura ČR) a Jan Všianský (42angels). Zvláštní cenu udělí v rámci slavnostního vyhlášení Technologická agentura ČR a ICT Alliance.

Projekt Nejlepší spolupráce roku je organizován Americkou obchodní komorou v ČR (AmCham) a Sdružením pro zahraniční investice (AFI) ve spolupráci s Technologickou agenturou ČR, pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) a Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), za podpory Agentury CzechInvest. Partnery projektu jsou Huawei, ICT Alliance, HP, 3M aAC&C Public Relations. Mediální partnery projektu jsou Mladá fronta E15, ČESKÁ POZICE, Právo a byznys, Strategie a Profit. Bližší informace o soutěži Nejlepší spolupráce roku a přihlášku je možné získat zde.

Vedle pořádání soutěže Nejlepší spolupráce roku vyvíjí AFI a AmCham další aktivity na podporu dialogu výzkumné a firemní sféry, využití českých vědecko-výzkumných kapacit firmami a podporu legislativy v oblasti aplikované vědy a výzkumu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3