INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Titul Vodafone Firma roku 2015 si v Praze odnesla společnost Workswell. Firma rozvíjí a aplikuje nové trendy v oblasti bezkontaktního měření teploty. Mezi živnostníky odbornou porotu nejvíce zaujala a ocenění Česká spořitelna Živnostník roku 2015 Hlavního města Praha získala Markéta Borecká, která prostřednictvím projektu FOREWEAR recykluje staré oblečení. Vítězové jubilejního desátého ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2015 a Česká spořitelna Živnostník roku 2015, postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Hlavní město Prahu. Odborná porota vybrala regionální vítěze z 502 firem a živnostníků z nejrůznějších oborů.

Workswell vznikla jako StartUp studentů během studia na FEL ČVUT. Jan Kovář a Jan Sova ji založili v pátém ročníku. Motivací pro založení vlastní firmy byla snaha a vize vyzkoušet vlastní nápady a řešení v oblasti elektrotechniky a automatizace. „Jedním z hlavních cílů je rozvoj a aplikace nových trendů v oblasti bezkontaktního měření teploty a strojového vidění,“ osvětlil podnikání zakladatel společnosti Jan Sova.

Společnost dodává své systémy do nejrůznějších odvětví průmyslu. „Od konkurence se snažíme odlišit vlastními produkty i vlastními řešeními. Jsme jedinou firmou ve Střední Evropě, která vyrábí vlastní termokamery a to včetně příslušného vizualizačního softwaru. Výrobky, které do České republiky importujeme, nabízíme vždy s dodatečnou přidanou hodnotou, a to ať jde o školení nebo přímo návrh řešení,“ dodal Sova.

„Moderní a inovativní. Přesně takto by mělo vypadat mladé podnikání. Od vysoké až po úspěšnou a kvalitní společnost,“ uvedl na adresu vítězné firmy člen poroty Patrik Bartheldy z Vodafone Czech Republic.

Pomoc prostřednictvím byznysu

Ve společensky prospěšném projektu FOREWEAR, řeší Markéta Borecká otázku nevyužitého oblečení. Oděvy s kolegy sbírá na firemních akcích a následně třídí. Část pomáhá lidem v nouzi a z již nenositelných kousků se vyrábí nový materiál. Tímto způsobem podporuje zodpovědný společenský konzum, udržitelnost, životní prostředí a dává možnost zaměstnání znevýhodněným lidem v chráněných dílnách. „Celkově je pro projekt FOREWEAR a vznikající výrobky charakteristické to, že jsou celé dělané na míru. Každý malý dílek a část na nich je personalizovaná: potisk, barva gumy, barva nití, saténový štítek uvnitř výrobku, papírová visačka,“ uvedla Markéta Borecká.

„Originální a propracovaný nápad, který je nejen veřejně prospěšným projektem, ale také slouží jako vzor úspěšného podnikání,“ okomentovala vítěze Marta Jabůrková, z České spořitelny.

V každém kraji je udělován také titul Vodafone Odpovědná firma roku 2015. Cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Asociací společenské odpovědnosti. V Praze si toto ocenění odnesla společnost Etnetera, která se zabývá vývojem webů a webových aplikací.

„Liberální přístup k vedení společnosti, při kterém dbají především na sounáležitost zaměstnanců a firmy. I díky těmto parametrům jim vzrostla loajalita a snížila se fluktuace, což samo o sobě dokazuje, že se vydali správným směrem. V neziskovém sektoru nevynakládají pouze finanční prostředky, ale zároveň se fyzicky angažují,“ zdůvodnil volbu Patrik Bartheldy z Vodafone Czech Republic.

 

„Kvalita firem a živnostníků je v Praze rok od roku lepší. Opět mě zaujaly silné životní a podnikatelské příběhy,“ zhodnotil krajské kolo porotce Martin Samek ze skupiny ČEZ.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2015, Česká spořitelna Živnostník roku 2015 i Vodafone Odpovědná firma roku 2015 se uskuteční 9. prosince na pražském Žofíně.

Vodafone Firma roku Hlavního města Prahy 2015:

1. Workswell (rozvoj a aplikace nových trendů v oblasti bezkontaktního měření teploty a strojového vidění - Praha 6)

2. Etnetera (vývoj webů a webových aplikací - Praha 7)

3. TEREZIA COMPANY (vývoj, výroba a distribuce přírodních doplňků stravy z léčivých hub a rostlin – Praha 4)

 

Česká spořitelna Živnostník roku Hlavního města Prahy 2015:

1. Markéta Borecká (recyklace starého textilu, řešení otázky přebytku nevyužitého oblečení - Praha 4)

2. Ivana Šabatová (poradenství v oblasti informačních technologií, informačních systému a managementu - Praha 4)

3. Eva Brabcová (výroba a prodej čerstvých štrůdlů - Praha 6)

 

Vodafone Odpovědná firma roku Hlavního města Prahy 2015:

Etnetera (vývoj webů a webových aplikací - Praha 7)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3