INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zameîstnavatel roku finalSlavnostní vyhlašování letošního celostátního kola ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 se uskutečnilo 12. června v Praze. První místo v kategorii společnost nad 5000 zaměstnanců obsadila Škoda Auto. Stříbrnou příčku v téže kategorii zaujala Komerční banka následovaná Československou obchodní bankou. Jedničkou mezi zaměstnavateli se v kategorii do 5000 zaměstnanců stala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech. Druhé místo obsadila firma FOXCONN CZ a třetí místo v téže kategorii získala společnost Continental Barum. Vítězství v kategorii Progresivní zaměstnavatel si letos odnáší SAZKA. Druhé místo patří skupině GSK a třetí místo dostala společnost Shape Corp. Czech Republic.

Na snímku druhá zleva Jana Šrámová (ŠKODA AUTO), třetí zleva Pavel Jirák (Komerční banka) a druhá zprava Jolana Kalábová (ČSOB)

V oddíle Zaměstnavatel bez bez bariér se letos nově soutěžilo ve třech kategoriích. V kategorii Neziskové organizace získalo ocenění Sdružení Neratov. V kategorii Malé společnosti obdržela ocenění Zaměstnavatel bez bariér 2017 společnost Good Sailors. V kategorii Korporace si ocenění odnesla společnost SAP Services. V kategorii The Most Desired Company (Nejžádanější společnost) získala prvenství společnost Google. Druhé místo obsadila Škoda Auto a třetí příčku společnost KPMG Česká republika.

Setkání zaměstnavatelů před slavnostním vyhlášením výsledků Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 obohatil odborný program, který se letos zaměřil na téma Moderní způsoby hledání, rozvíjení a udržení talentů, kdy začít a jak propojit efektivně i včas firmy, školy, studenty a začínající mladé podnikatele. Součástí byly prezentace oborů a profesí středních odborných kol. U stánků, kde školy vystavovaly výsledky své práce se studenty, probíhaly diskuze mezi zástupci škol a zaměstnavatelů o tom, jak zlepšit vzájemnou spolupráci. V programu konference vystoupili Roman Knap, generální ředitel SAP Česká republika, který sdílel zkušenosti s náborem IT specialistů a vývojářů, dále Michal Kolář z Kolami.cz, který seznámil auditorium s tím, jak lze využívat reklamu na Facebooku k náboru nových lidí do týmu. David Kolář z Business Animals zase představil očekávání nastupující generace obchodníků. Veronika Lencová z Performance.eu prezentovala možnosti hledání nových kandidátů přes LinkedIn. Martin Hůrka, Senior consultant společnosti PwC, vysvětlil mezinárodní metodu Saratoga, podle níž jsou zaměstnavatelé v soutěži zaměstnavatel roku hodnoceni, a podrobně se zabýval pojmem Employer Brand, který se stává pro firmy klíčem k hledání talentů. Jana Ragasová, HR ředitelka Zetoru, a její kolegyně Dana Havlíčková Lišková, Interim HR, seznámily účastníky s tím, jak se daří tradiční společnosti úspěšně rozvíjet v digitální době a co je třeba v oblasti HR udělat. O nebezpečí kybernetických útoků na firemní data a o možnostech, jak tomu čelit, hovořil Tomáš Přibyl, člen dozorčí rady společnosti Corpus Solutions. Závěr odborného programu vyvrcholil moderovanou diskuzí se zástupci škol, zaměstnavatelů a státní správy.

Výsledky ocenění Sodexo zaměstnavatel roku 2017, které byly na slavnostním podvečerním ceremoniálu vyhlášeny, jménem organizátora zhodnotil Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů: „Ročník 2017 přinesl řadu změn a nástup nových účastníků. Výslovným skokanem roku je SAZKA, mezi nejlepší pronikla nově také skupina GSK, po žebříčku vzhůru stoupá i Vodafone. Kvalitní je letos také finálová pětice nejlepších personálních projektů, které budou hodnotit účastníci listopadového HR Summitu Klubu zaměstnavatelů.“

„Nízká nezaměstnanost a stoupající po­ptávka po talentech se odráží také v rostoucí konkurenci mezi zaměstnavateli. Firmy se musí více snažit, aby své lidi udržely a přilákaly nové zájemce. Základem úspěchu je dobrá práce se současnými zaměstnanci. Letošní výsledky potvrzují neohroženou pozici automobilového průmyslu. Vítězové si uvědomují, že navzdory inovacím a investicím do technologií jejich business stojí především na lidech. Náležitě do svých zaměstnanců investují, rozvíjejí je a nabízejí širokou škálu benefitů. To z nich dělá také atraktivní cíle mezi uchazeči o zaměstnání,“ řekl Daniel Čapek, generální ředitel společnosti Sodexo Benefity, hlavního partnera ocenění.

Vítězství společnosti Škoda Auto okomentoval Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti za oblast personalistiky: „Toto skvělé ocenění naší personální práce nás velice těší, neboť úspěch našeho podniku je vedle dlouhé tradice a vynikajících produktů založen především na našich motivovaných a inovacím otevřených zaměstnancích. Právě díky nim můžeme být úspěšní v době historických změn v automobilovém průmyslu tažených digitalizací, elektromobilitou a autonomním řízením. Skutečnost, že jsme dosáhli ještě vyššího celkového skóre než při našem loňském vítězství, potvrzuje, že Škoda Auto nepřetržitě pracuje na podpoře a rozvoji svých zaměstnanců. K našemu dobrému výsledku také přispívá konstruktivní sociální dialog, na kterém si velmi zakládáme.“
Jiří Havlín, vedoucí HR oddělení společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech, uvedl hlavní důvody, které přispěly k vítězství společnosti v kategorii zaměstnavatelé do 5000 zaměstnanců: „Snažíme se řídit podle motta Hyundai = celoživotní partner nejen v oblasti automobilů. Proto aktivně pracujeme na všech HR oblastech od přívětivého pracovního prostředí přes adekvátní odměny až po perspektivu zaměstnání a kariérního růstu. Spokojenost zaměstnanců je pro nás velmi důležitá.“

Kateřina Lukášová, HR ředitelka společnosti Sazka, která letos získala ocenění Progresivní zaměstnavatel roku, k úspěchu firmy uvedla: „Před šesti lety převzala Sazku investiční skupina KKCG, od té doby se přetváří na moderní a dynamickou značku. Ocenění Zaměstnavatel roku je pro nás nesmírně cenné a dokazuje, že jsme se vydali správným směrem.“ (tz)

Pořadí ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku pro rok 2017
Zaměstnavatel roku
nad 5000 zaměstnanců

1. Škoda Auto a.s.
2. Komerční banka, a.s.
3. Československá obchodní banka, a.s.

Zaměstnavatel roku
do 5000 zaměstnanců

1. Hyundai Motor Manufacturing
Czech s.r.o.
2. FOXCONN CZ s.r.o.
3. Continental Barum s.r.o.

Progresivní zaměstnavatel roku
do 500 zaměstnanců

1. SAZKA a.s.
2. GSK
3. Shape Corp. Czech Republic s.r.o.

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3