INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

manSoutěž MANAŽER ROKU slaví 25 let svého trvání. Vybraní vítězové uplynulých ročníků 19. dubna obdrží titul Manažer čtvrtstoletí. Předávat ho budou představitelé České manažerské asociace a členové vlády.

Soutěž MANAŽER ROKU slaví letos 25 let svého trvání. A v rámci jubilea - příhodně v roce stoletého výročí založení republiky – budou 19. dubna na Pražské hradě oceněny nejlepší manažerské osobnosti - Manažeři čtvrtstoletí. Ceremoniálu se zúčastní významní manažeři, členové vlády, ale i další hosté, jako například prezident Evropské asociace manažerů Ludger Ramme.

V soutěži se v uplynulých 24 ročnících dostalo do cílové rovinky 1 487 finalistů, vyhlášeno bylo 59 Manažerů a Manažerek roku. Právě z nich Národní komise vybrala desítku nejlepších. Jejich jména budou ohlášena na tiskové konferenci 19. dubna ve 13 hodin v Daňkově Paláci, Opletalova 19.
„Soutěž soustavně 25 let vyhledává nejlepší příklady řídící praxe v byznysu, ale i mimo něj. Přispívá k motivaci následovníků manažerů a pomáhá s přenosem poznatků a zkušeností těch nejlepších,“ uvedl k soutěži prezident ČMA Pavel Kafka.

Soutěž MANAŽER ROKU je v ČR jedinečná, žádná jiná neoceňuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Právem je považována za měřítko v této nelehké profesi. Během 24 ročníků bylo do soutěže nominováno celkem 3 048 manažerů.

Letošní ročník je oproti předchozím výjimečný, neboť v něm nebyli nominováni noví uchazeči o titul, oceněni budou „Manažeři čtvrtstoletí“. Obvyklý odpolední slavnostní ceremoniál se přesouvá do večerních hodin a místo tradičního Paláce Žofín se akce uskuteční ve Španělském sále Pražského hradu. V rámci slavnostního večera se přítomní vrcholoví manažeři, členové vlády, vedení ČMA a další hosté ohlédnou za pestrou historií soutěže a za okamžiky, které ukázaly špičkové manažerské osobnosti, jež se zasloužily o rozvoj byznysu a společnosti v ČR.

Hostitelem oslavy 25 let soutěže MANAŽER ROKU je Česká manažerská asociace. Dřívější spoluvyhlašovatelé Svaz průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR se v září loňského roku rozhodli od soutěže odstoupit. Nehledě na to chystá ČMA s jinými partnery a podporovateli již 26. ročník.

O České manažerské asociaci

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je podporovat rozvoj všestranných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Řada akcí ČMA probíhá ve 13 klubech regionálních či odborného zaměření. Je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Další informace najdete na www.cma.cz.

O soutěži MANAŽER ROKU

Soutěž po dobu 25 let soustavně vyhledává nejlepší manažerské osobnosti a příklady špičkové řídící praxe. Do finále se v ní doposud dostalo 1 480 manažerů, vítězi bylo vyhlášeno doposud 59 manažerů a manažerek. Specifikem této respektované soutěže je dvoustupňové náročné hodnocení, jednak nejprve Hodnotitelskou komisí (včetně hodnocení přímo v místě působení manažera) a následně tajným hlasováním v Národní komisi. Parametry hodnocení jsou postupně přizpůsobovány změnám v okolním prostředí. Hlavním měřítkem ale zůstává osobní přínos manažera k výsledkům jím řízených firem či jiných organizací. Od roku 2003 je vedle Manažera roku vyhodnocována také Manažerka roku s cílem zviditelnit i nejlepší ženy v manažerských pozicích.
Další informace najdete na www.manazerroku.cz 

(tz)

Ilustrace PIxabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3