INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

prosperita„Prolistoval jsem si v knihovně pár čísel Prosperity. Klobouk dolů, a hezky nízko, jak říkával František Xaver Šalda, když někoho obdivoval.“

Vážení a milí čtenáři, naši příznivci, spolupracovníci, partneři, inzerenti, na úvod jsem si dovolila ocitovat jednu nedávnou pochvalu, kterou náš měsíčník dostal od osobnosti nad jiné, jež má média, literaturu, poezii i pravdomluvný jazyk český v malíčku.

Číst články, eseje, výklady, doslovy i úvody knih tohoto muže je rozkoší a balzámem pro duši, je to ponaučení, jak lze pracovat s myšlenkou, jak být poctivým v řemesle i umění. Osobnost, která nás svojí pozorností poctila, je ikonou akademické sféry ve svém oboru i praktikem nad jiné, jde-li o mapování toho, co se na půdě publikační u nás děje. Taková charakteristika naší práce se nám kuriózně dostala pár dní před významným datem: Přesně 13. května uplynulo 20 let, kdy jsme vstoupili na český mediální trh. Přesně tolik roků se snažíme vytvářet vztah mezi těmi, kteří potřebují informace z dění v businessu, ze života firem a organizací a jejich profesních uskupení, hledají inspiraci a příklady, které je posunou dál. Velmi často slýcháme, že je potřeba publikovat materiály o tom, co kde pěkného vzniklo, co kdo nového vymyslel, vyrobil, jakých úspěchů na své originální a tvrdohlavé cestě dosáhl. Myslím, že to nejsou liché či dějinami překonané požadavky.

Proto se snažíme zprostředkovávat informace o tom, že problémy jsou řešitelné, že nápady patří k české hlavě a šikovným lidem že se má poděkovat za optimizmus, který šíří a kterým nám ostatním dávají naději.

Za těch dvacet let jsme se mnohému naučili. Přidali k novinové Prosperitě dvě přílohy, Madam Business a Fresh Time, v nichž popularizujeme příběhy osobitých podnikatelek a manažerek, charizmatických podnikatelů a manažerů. Naši snahu být vám nablízku zrca­dlí i tři naše portály iprosperita.cz, madambusiness.cz a freshtime.cz. 

Není cílem být nejčtenější periodikum a internetová média plnit k prasknutí. Obhajujeme jinou, komornější strategii. Naší snahou je být vám nablízku, při ruce, sloužit smyslu­plné věci s přesvědčením, že erudovaná novinářská práce má stále ještě smysl.
Děkujeme všem, kteří nám důvěřujete, za to, že patříme do časového spektra vašich aktivit, že nás čtete a sledujete.

Eva Brixi, šéfredaktorka

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3