INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Choulík1Prezidentem České manažerské asociace (ČMA) se stal Ing. Petr Choulík, CSc., její dosavadní viceprezident. Nahradil Ing. Pavla Kafku, který po osmi letech ukončil působení ve své funkci, v ČMA zůstává jako čestný prezident. O volbě nového šéfa v ČR rozhodlo prezídium asociace po jednání Shromáždění delegátů, které zastupuje 15 odborných či regionálních klubů. 

Valnou část své kariéry Petr Choulík působil jako vrcholový manažer ve společnosti Linde Gas. O jeho manažerských schopnostech svědčí ocenění v soutěži MANAŽER ROKU, kdy za rok 2011 získal titul Manažer odvětví chemie a plasty a umístil se v TOP10 nejlepších.

V ČMA prosazuje výraznější klientský přístup, jeho snahou je více oslovit mladší generaci manažerů a akcentovat hlavní poslání ČMA, tedy vzdělávání manažerů v době nových technologií. Od letošního roku plánuje ČMA vzdělávat zdarma své členy – manažery i zaměstnance firemních kolektivních členů.

Současně chce Petr Choulík posilovat mezinárodní vazby, a to zejména díky letošnímu vstupu ČMA do evropské manažerské asociace CEC European Managers. K prosazování zájmů tuzemských manažerů chce využít bruselskou centrálu CEC European Managers, která je uznaným sociálním partnerem Evropské komise, i kontakty na 17 národních manažerských organizací.

Choulík3

Jeho snahou je zvýšit atraktivitu manažerské profese a přibližovat příběhy úspěšných manažerů veřejnosti prostřednictvím vlajkové aktivity ČMA, jíž je soutěž MANAŽER ROKU.

Viceprezidentkou ČMA se stala Marta Nováková, která řídila resort Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Tato úspěšná podnikatelka, majitelka společnosti  U&SLUNO, oceněná titulem Manažerka roku 2016 a Manažerka odvětví v kategorii Služby pro podnikatele, byla prezidentkou Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a viceprezidentkou Hospodářské komory ČR.

Za členy prezídia byli dále potvrzeni spoluvlastník skupiny TRITON Luděk Pfeifer, Managing Partner ve společnosti skilled.cz Vilém Vrba a VŠ pedagog, konzultant a kouč Petr Kazík.

O Ing. Petru Choulíkovi, CSc.

Manažer mezinárodního formátu, od roku 1991 byl členem představenstva Linde Gas a od roku 2001 generálním ředitelem společnosti. V roce 2007 se stal regionálním manažerem Linde Gas pro Rusko, Slovensko a Česko, poté byl Cluster manažerem pro Česko, Slovensko, Polsko a Ukrajinu. Před tím pracoval pro Prognostický ústav ČR. Vystudoval obor ekonomika obchodu a poté aspiranturu. Dlouhodobě přednášel na VŠE v Praze na katedře financí, pravidelně publikuje články v odborných časopisech. Od roku 2012 je aktivním členem ČMA, v roce 2017 se stal viceprezidentem asociace. V roce 2011 se v soutěži MANAŽER ROKU zařadil mezi desítku nejlepších a stal se Manažerem odvětví chemie a plasty. Několik let byl členem představenstva Svazu chemického průmyslu ČR.

O České manažerské asociaci

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA na 100 akcí, většinou v 15 regionálních a odborných klubů. Je vyhlašovatelem soutěže MANAŽER ROKU. ČMA spoluzaložila Českou podnikatelskou radu pro udržitelný rozvoj. Od května 2019 je ČMA členem evropské asociace manažerů CEC European Managers, která sdružuje přes milion manažerů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3