Asociace inspektorů nemovitostí (AIN) varuje před podezřele levnými inspekcemi, které v poslední době nabízejí některé stavební firmy nebo podnikatelé. Skutečně vzdělaný inspektor s potřebným diagnostickým vybavením poskytuje v současnosti inspekci v cenovém rozsahu od zhruba pěti do 20 tisíc korun v případě většího objektu. Nižší cena je z pohledu AIN podezřelá a signalizuje spíše polovičatou práci.
Výzkum, vývoj, inovace – v těchto oblastech jsou německé výrobní podniky v Česku velmi aktivní. Vyplývá to z výsledků aktuálního průzkumu Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK). Přibližně 80 procent dotázaných firem chce pomocí výzkumných a inovačních aktivit posílit svoji pozici na trhu, snížit náklady nebo reagovat na požadavky zákazníků. Zlepšit by se měla především spolupráce mezi hospodářskou sférou a výzkumnými institucemi a také transfer technologií.
PrezidentHospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel se v rámci pracovního jednání setkal s ministrem průmyslu a obchodu ČR Jiřím Ciencialou. Stěžejním tématem jednání byla podpora průmyslu a technických oborů.
Vláda schválila novelu zákona o veřejných zakázkách, kterou by dále měla projednat poslanecká sněmovna a senát. Novela, při jejímž vzniku byla Hospodářská komora České republiky (HK ČR) jedním z lídrů, přináší zejména dvě významné změny, které zlepší proces zadávání veřejných zakázek.
Od 31. července se mohou občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti i školy hlásit do grantového řízení Nadačního fondu České bankovní asociace Kamarádi vzdělání. Celkem se z fondu rozdělí 3 miliony korun na projekty, jejichž cílem je zvýšení zájmu a motivace dětí prvních ročníků základních škol ke studiu a vzdělávání prostřednictvím lepší spolupráce školy a rodiny. První grantové kolo je otevřené do 22. září.
Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel byl dnes přijat předsedou vlády ČR Jiřím Rusnokem. Předmětem pracovního setkání byla především diskuze o zlepšení podnikatelského prostředí a podnikání.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...