Efektivnější státní správa se stala hlavním tématem diskuse při Kulatém stolu, který se uskutečnil v rámci DNE ÚSPĚŠNÝCH MANAŽERŮ A FIREM a slavnostního vyhlášení výsledků soutěže MANAŽER ROKU.
Do elitního klubu Manažerů roku byl dnes slavnostně uveden vítěz 19. ročníku nejprestižnější soutěže manažerských osobností MANAŽER ROKU – Lubomír Stoklásek z a.s. Agrostroj Pelhřimov. Národní komisí byl vybrán z celkem 72 finalistů a stal se tak 48. osobností, která v 19leté historii soutěže tento prestižní titul získala.
Novela zákona o zaměstnanosti vyhlášená ve sbírce zákonů pod číslem 367/2011 Sb. a účinná od 1. 1. 2012 přinesla zákaz agenturního zaměstnávání osob se zdravotním postižením a cizinců ze třetích zemí (mimo EU). Podle Jaroslavy Rezlerové, prezidentky Asociace poskytovatelů personálních služeb a generální ředitelky Manpower, je „omezení dočasného přidělování cizinců ze třetích zemí a osob se zdravotním postižením nesmyslné omezování dostatečně dobře regulovaného agenturního zaměstnávání, ale zejména diskriminací práv zdravotně postižených a cizinců v naší zemi."
Projekt „Vytvoření sítě Kontaktních center česko-polské hospodářské spolupráce"pomáhající podnikatelům v celé česko-polské příhraniční oblasti právě končí, nabídka služeb však pokračuje dále. Za tři roky bylo v rámci projektu uspořádáno více než 120 akcí, jichž se zúčastnilo více než 3 800 osob, převážně podnikatelů.
prof. Milan ZelenýPřemíra diskuzí zejména v podnikatelském prostředí se vede o tom, jak to udělat, abychom byli opět národem, který se může svojí vzdělaností nejen chlubit, ale také z ní ekonomicky těžit. Aby vzdělanost našich lidí, především v technických oborech, dokázala odvrátit blížící se nemohoucnost českého hospodářství, i když, jak tvrdí odborníci, bude tento kolaps patrně nevyhnutelný. Systematicky si vytváříme podmínky k tomu, aby se Češi stali průmyslovými hlupáky. A měřeno životní úrovní – chudáky.
V poslední době se čím dál víc ozývají ve sdělovacích prostředcích nářky Zdeňka Juračky, předsedy Svazu obchodu a cestovního ruchu a šéfa skupiny COOP, která celostátně sdružuje družstevní Jednoty, a Vladimíra Stehna, člena pracovní skupiny tripartity a předsedy družstva COOP v Havlíčkově Brodě, které sdružuje přes stovku Jednot, nad jejich konkurencí.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...