Tuzemským manažerům nejvíce odebírá jejich energii společenská atmosféra a úpadek morálky a v důsledku toho lhostejnost a ignorance lidí a také dopady špatně řízeného státu, byrokracie a korupce. Současně valná většina z nich je přesvědčena o tom, že situace v České republice se do budoucna změní. Vyplývá to z dnes prezentované sondy mezi finalisty 19. ročníku soutěže Manažer roku, jejíž vyhlášení proběhne 26. dubna v pražském Žofínském paláci za účasti čtyř set vrcholových manažerů, členů vlády a dalších politiků.
Vláda schválila Národní program reforem, který obsahuje návrh na zavedení jednotného a stabilního finančního nástroje pro podporu energeticky úsporných budov. Tím pomůže vlastníkům budov překonat největší bariéru, kterou jsou vyšší počáteční investiční náklady do úsporných opatření. Schválený dokument zároveň identifikuje podporu energeticky úsporných budov jako jedno z důležitých opatření pro ekonomický růst a zvyšování konkurenceschopnosti České republiky.
Rada ekonomických ministrů vlády ČR na svém jednání mimo jiné navrhla zrušení „zelené nafty" pro české zemědělce. Zástupci koaličních stran návrh zařadili mezi chystané kroky ke snižování schodků veřejných rozpočtů.
Celková spotřeba plynu se v zimním období v porovnání s loňskou zimou snížila o 6,6 procenta, tj. o 250 milionů m3 a zároveň průměrná teplota byla o 1,5 stupňů Celsia vyšší. Teplota vzduchu má na spotřebu nejvýznamnější vliv.
V dnešním globalizovaném světě jsou sbližování národů a mezinárodní přátelství významným cílem. Soutěž „Vietnam talent in EU" volně navazuje na celosvětově úspěšný zábavní produkt Got Talent. Cílem soutěže je nejen zjistit talenty mezi Vietnamci žijícími v Evropě, ale také upozornit veřejnost na tuto velmi zajímavou kulturní entitu v Evropské unii.
Zveřejněné předběžné údaje obchodní bilance za únor jsou opět milým překvapením a to především ve světle ne příliš dobré kondice evropských ekonomik. Tak vysoký přebytek 28, 7 mld. korun, který je ve srovnání se stejným měsícem roku 2011 o 15,1 mld. Kč vyšší, jsme neočekávali a uvedená čísla hodnotíme jako velmi dobrá.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...