INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMG 4013David KublaPřipravovat a školit odborníky na kvalitu pro organizace v České republice je nikdy nekončící práce. Zvláště v době, kdy není nouze o různé nové požadavky, revize norem a legislativní změny. Česká společnost pro jakost je lídrem a uznávaným centrem pro vývoj a šíření nových poznatků z oboru managementu kvality nejen na trhu v České republice.

Díky kvalitním službám, souvisejícímu rostoucímu zájmu klientů a spolupráci s národními i mezinárodními partnerskými organizacemi mů­žeme rozšiřovat i spektrum nabízených služeb. Pojďme se společně podívat na novinky v nabídce Čes­ké společnosti pro jakost.

Vzdělávání

Středisko vzdělávání pravidelně vyvíjí a aktualizuje nové vzdělávací kurzy reagující na dění na trhu, a především na novinky v oboru. Pro
rok 2018 jsme pro vás připravili hned několik zcela nových kurzů. V nabídce scházela témata týkající se štíhlé výroby, proto jsou na letošní rok naplánované hned dva kurzy pokrývající tuto oblast. Jedná se o kurz Úvod do Lean Managementu (5. 6. 2018) a Shopfloor management – Dílenské řízení (28.–29. 6. 2018). S těmito tématy také souvisí chystaný kurz Plánovaná údržba a TPM (termín zatím není stanoven, kurz bude poprvé vypsán pravděpodobně v druhém pololetí 2018).
Další úplnou novinkou v naší nabídce je kurz Aplikace GDPR do personalistiky, který je naplánován na 4. 4. 2018 (druhý termín kurzu je 23. 5. 2018). Připravujeme také kurz zaměřený na záležitosti týkající se řízení obchodních procesů (kurz Řízení prodeje je naplánován na 29.–30. 10. 2018).
Do budoucna se také můžete těšit na kurz týkající se otázek kvality zdravotnických prostředků a dále kurz zaměřený na základní nástroje v automobilovém průmyslu.

Certifikace

Certifikační orgán České společnosti pro jakost, mimo své široké spektrum akreditovaných certifikací, rozšiřuje svoji nabídku produktové certifikace. Od nového roku jsme rozšířili akreditaci certifikace GLOBALG.A.P. – což je certifikace zemědělské prvovýroby o dva nové podobory. Certifikováni mohou být nově i pěstitelé květin a okrasných rostlin. Certifikát slouží jako důkaz o tom, že zahradnická produkce splňuje nejvyšší požadavky na správnou zemědělskou praxi, hygienu a bezpečnost práce, hospodaření s vodou, odpady a životním prostředím. Certifikovaní producenti se stanou velmi zajímavými dodavateli zejména pro zahraniční řetězce hobby marketů a supermarketů.
Druhým podoborem, o který jsme akreditaci rozšířili, je Rostlinný rozmnožovací materiál. Ten certifikuje správnou zemědělskou praxi v množírnách a pěstírnách a je určen pro výrobce osiv, sadby, podnoží, řízků a pro jejich zákazníky, kterým záleží nejen na kvalitě výsledného produktu, ale i na tom, jak a za jakých podmínek byl produkt vypěstován. Takto certifikovaný rozmnožovací materiál je nejlepším vstupem pro další pěstitele zaručující, že plodina může být certifikována po celý svůj životní cyklus.
V oblasti certifikaci stojí také za zmínku nově nabízená certifikace Bez GMO. Jde o certifikaci, která prokazuje, že produkty nebyly vyrobeny z komponent obsahujících genetickou modifikaci GMO a Česká společnost pro jakost je jedním z prvních certifikačních orgánů oprávněných tuto certifikaci nabízet.

Publikace

Nejen při vydávání publikací spolupracujeme s německým Centrem managementu kvality ve Svazu automobilového průmyslu (VDA-QMC). V důsledku této spolupráce jsme připravili několik titulů přeložených z německého originálu. Aktuálně vyšla publikace VDA 6 Požadavky na certifikaci pro VDA 6.1, VDA 6.2 a VDA 6.4. Novinkou je i uvedená publikace VDA 6 díl 2 QM-Audit systému poskytování služeb.
Pro oblast managementu kvality v automobilovém průmyslu vyjde také publikace CQI-12 Speciální proces: Hodnocení systému nanášení povlaků.
Další chystanou novinkou je publikace Interní audity ISO 9001:2015 snadno a rychle. V letošním roce vyjde i nová norma pro provádění auditů systémů managementu ISO 19011:2018. Centrum technické normalizace při ČSJ ve spolupráci s Českou agenturou pro standardizaci připravuje i komentované vydání této normy.

Další zajímavosti

Na konci roku 2017 jsme opět spustili projekt CSR do škol, kterého se letos zúčastní školy v kraji Vysočina. Tento projekt napomáhá lepšímu uplatnění principů společenské odpovědnosti do vlastního chodu škol i do výchovy žáků.
Stejně tak chystáme již tradiční každoroční setkání odborníků a příznivců kvality na podzimní mezinárodní konferenci, která proběhne ve dnech 3.–4. prosince 2018 v kongresovém hotelu Clarion. Konference bude tentokrát zaměřena na problematiku kvality v době Průmyslu 4.0.
S některou z výše uvedených novinek vás rádi podrobněji seznámíme v některém z příštích vydání Prosperity. Všechny nové kurzy a jejich termíny, nabídky certifikace ať personální, nebo systémové a produktové, stejně tak jako aktuální nabídku publikací z našeho vydavatelství nebo nabídku seminářů najdete na našich webových stránkách www.csq.cz.

David Kubla,
Česká společnost pro jakost

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3