INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zásilkovně, stejně jako dalším firmám ve skupině Packeta, se i přes problémy spojené s pandemií koronaviru, daří zajišťovat kompletní logistické služby ve všech zemích, kde působí. Jediným státem, kam bylo pozastaveno doručování zásilek, je Itálie.

„Snažíme se v maximální míře přizpůsobit všechny naše logistické procesy vzniklé situaci a zachovat co nejvyšší standard našich služeb ve všech zemích, kde působíme. S ohledem na současnou situaci stále pracujeme na vylepšení procesů, zrychlení výdeje, zajištění bezpečnosti a eliminace kontaktu osob. Proto jsme zavedli bezkontaktní platby, na pobočkách je nyní možné hradit dobírku pouze bezkontaktně, například kreditní kartou. Zároveň posilujeme vlastní síť doručení na adresu. Naše partnery a zákazníky mohu ubezpečit, že Zásilkovna navzdory situaci doručuje zboží jak na výdejní místa, tak i na adresu,“ říká Simona Kijonková, CEO a zakladatelka skupiny Packeta. „Uvědomujeme si, že musíme udělat maximum proto, aby kontinuita zásobování obyvatel byla zachována. Klíčové je doručování zásilek a zásobování obyvatel potřebným zbožím, jako jsou léky a zdravotnické pomůcky, ale i vše, co potřebují, pokud jsou zavřeni ve svých domovech, jsou v karanténě nebo pracují z domova,” dodává.

V České republice platí, že je výdej zboží a zásilek z internetových obchodů možný i v provozovnách, kde je jinak maloobchodní prodej zakázán. Zásilky z e-shopů, tak mohou i nadále proudit na výdejní místa Zásilkovny. Pro mnoho obchodníků, malých a středních podnikatelů je výdej zásilek z internetových obchodů alespoň částečnou kompenzací poklesu tržeb. V této chvíli má Zásilkovna v systému opět zapojenou nadpoloviční většinu všech výdejních míst a jejich počet díky pravidelné komunikaci a realizaci konkrétních kroků stále roste. Zásilky z internetových obchodů budou nadále doručovány jak na výdejny, tak na adresu zákazníka. S každým výdejním místem si Zásilkovna potvrzuje provoz na následující dny.

Na výdejních místech byl zakázán vstup zákazníků bez roušek a pracovníci výdejních míst postupně dostávají ochranné prostředky. Zákazníci by měli vstupovali do prodejny jednotlivě, udržovat diskrétní vzdálenosti a snížit kontakt na minimum. Doporučujeme zřídit výdejní okénko tak, aby zákazníci byli mimo provozovnu, a to v exteriéru.

Situace v jednotlivých zemích mimo ČR je rozdílná podle toho, jak jejich vlády přistoupily k zamezení pandemie koronavirusu. Vývoj se stále mění, je třeba na vše rychle reagovat, včetně uzavíraných regionů a měst. V řadě států dochází ke zpoždění přepravy zásilek i s ohledem na zavedení hraničních kontrol. Například zásilky z ČR do Polska mohou nabírat až několikadenní zpoždění kvůli velmi dlouhým kolonám před hraničními přechody. Na Slovensku a v Maďarsku vlády zavedly podobná opatření jako v ČR. Všichni dopravci napříč Evropou postupně přecházejí na bezhotovostní platby.

Na Slovensku jsou kurýři na hranici svých kapacit, dochází ke zpoždění doručování zásilek. Zásilkovna proto svým zákazníkům doporučuje všechny zásilky směřující na adresu zákazníků posílat pomocí služby Nejvýhodnější doručení na adresu. V rámci této služby Zásilkovna každý den aktivně monitoruje stav a rychlost doručení jednotlivých dopravců na Slovensku a dokáže okamžitě reagovat na mimořádné změny a předat zásilky takovému kurýrovi, který doručí v daný moment zásilku nejrychleji.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3