INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

chrome 7cKa0h9FITSpolečnost Edenred podpoří restaurace, které ani v  nelehké situaci nepřerušily svojí činnost, nadále vaří obědy a nabízejí je formou prodeje z okna přímo na ulici. Z   bezmála 20 tisíc partnerských restaurací jich nyní eviduje v provozu zhruba 600.

Každé z nich nyní pošle zdarma 5 roušek z certifikovaných materiálů pro personál. Zároveň Edenred urychleně spustí speciální webový vyhledavač, který  do fungujících restaurací nasměruje zákazníky.

„Rozhodli jsme se pro komplexní a cílenou pomoc těm restauracím, které nepřerušily provoz a i v nelehkých podmínkách se snaží fungovat nabídkou jídel k odnosu.  Jednak se k nim pokusíme přivést prostřednictvím webového vyhledávače zákazníky a zároveň jim zdarma dodáme ochranné pomůcky, aby jejich personál mohl minimalizovat zdravotní rizika,“ uvádí generální ředitel společnosti Edenred Nicolas Eich. 
 
Edenred vytipoval provozovny  jednoduše - jsou to ty, které i po zákazu podávání jídel a nápojů v samotných restauračních provozech nadále fungují a jídla nabízejí na dálku.  „Prošli jsme všechny transakce za první tři pracovní dny od uzavření restaurací a získali tak spojení na šest stovek provozoven které nadále přijímají platby. Těmto restauracím zašleme zdarma pět roušek z certifikovaných materiálů, které získáme od společnosti Snaha,“ uvádí Nicolas Eich. 
 
Snaha je společností, která se zaměřuje na výrobu specializovaných ochranných pracovních prostředků. Vyrábí je v šicí dílně a kromě textilních části na ně používá ocelové komponenty z Asie. Tamní dodavatelé je ale v důsledku koronavirové krize přestali dodávat a Snaha tak v únoru zastavila výrobu.
Nyní rychle zareagovala na situaci po rozšíření koronaviru do Česka a od příštího pondělí začne nově vyrábět zdravotnické roušky ze speciální bavlny. Každý den firma plánuje vyrobit cca 1500 nových roušek. Používat na ně bude certifikovaný materiál – bavlnu se antibankteriální úpravou vláken a s ionty stříbra.

„Sehnali jsme v tuzemsku materiál na výrobu cca 200 tisíc těchto roušek. Jsou určeny k opakovanému použití, pokud se perou při teplotě 95 stupňů a sterilizují, pak je možné je použít až stokrát,“ uvádí ředitel Snahy Radim Dvořák.
 
První tři tisíce kusů získá od Snahy firma Edenred a k dispozici pro restaurace by měly být již příští čtvrtek. „Budeme je balit do hygienických obalů po pěti kusech, abychom měli jedno balení na provozovnu. Předáme je osobně společnosti Edenred a ta je zašle provozovnám poštou,“ uvedl  Dvořák. 
 
Edenred chce zároveň fungujícím restauracím přivést zákazníky. Společnost na svém webu www.edenred.cz provozuje webový vyhledavač restaurací. Jeho součástí je 20 tisíc tuzemských restaurací, což reprezentuje bezmála 90 procent všech tuzemských stravovacích zařízení. Nyní nově do vyhledavače přidá Edenred možnost vybrat provozovnu prostřednictvím tlačítka „prodej z okna“. Lidé tak budou moci jednoduše vyhledat fungující restauraci s výdejem jídla a navigace je nasměruje k vytčenému cíli. „Pro fungující restaurace je nyní důležité udržet si tržby, aby dokázaly pokrýt náklady na služby, které nyní v nelehké situaci nabízejí. Vyhledávač by mohl pomoci přivést restauracím v těchto dnech nové hosty, doufáme, že jim takto pomůžeme,“ konstatoval Eich.

Na zprovoznění nové funkce navigace nyní pracují programátoři Edenredu a společnosti Bpromotion a funkční by měla být během několika dní.

Tuzemské restaurace zatím hlásí dramatické ztráty. Jejich tržby podle transakcí stravenkovou kartou poklesly o plných devadesát procent.  

Edenred ČR obsluhuje 700 000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57 000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Stravenky a volnočasové benefity jsou na dispozici na jedné platební kartě Edenred Benefits. Karta umožňuje platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay. Čerpání benefitů je možné on-line díky platformě Edenred Benefity Café.

Skupina Edenred je každodenním společníkem ekonomicky aktivních lidí. Její špičková zprostředkovatelská platforma propojuje 50 milionů uživatelů z řad zaměstnanců se 2 miliony partnerů z řad obchodníků prostřednictvím 830 tisíc klientů z řad podniků ve 46 zemích. V roce 2018 díky svému globálnímu technologickému vybavení skupina Edenred zpracovala 2,5 miliardy transakcí plateb pro zvláštní účely, provedených zejména prostřednictvím mobilních aplikací, on-line platforem a karet, přičemž jejich celkový objem dosáhl téměř 30 miliard eur.
Na 10 000 pracovníků skupiny se zasazuje o zlepšování života zaměstnanců, zvyšování výkonnosti podniků i růst obratu obchodníků, a to prostřednictvím tří hlavních oblastí činnosti:
zaměstnanecké výhody (výživa, stravování, spokojenost, volný čas, kultura, osobní služby);
řešení profesionální mobility (palivo, mýtné, údržba, služební cesty);
doplňková řešení: služby korporátních plateb (virtuální platební karty, identifikované bankovní převody, dodavatelské platby), incentivy a odměny (dárkové platformy a karty, motivační programy) a veřejné sociální služby.
Společnost Edenred je kótována na pařížské burze Euronext a je součástí následujících indexů: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe a MSCI Europe.

Více informací naleznete na: www.edenred.com 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3