INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

nsmail 27Zásilkovna, přední česká technologická firma, instalovala v České republice již 500 Z-BOXů. Zásilkovna tak zvyšuje celkovou kapacitu své výdejní sítě a Z-BOXů v České republice na jeden milión zásilek denně. Z-BOXy jsou bezdotyková soběstačná výdejní místa, napájena solárním panelem a ovládaná přes mobilní aplikaci Zásilkovna. Fungování a ovládání Z-BOXů je unikátní, nikdo jiný v České republice výdejní boxy na podobném principu nepoužívá. Do konce roku jich Zásilkovna v České republice plánuje instalovat 3500.

„Velmi mě těší, že se naše Z-BOXy setkávají u zákazníků s tak velkou oblibou. V rekordním čase se nám podařilo v České republice dohodnout na jejich instalaci s již s více než 50 % obcí do 1500 obyvatel. Máme ale také partnery z řad rezidenčních projektů, obchodních řetězců,

Z-BOXy stojí ale také například v prostoru jaderné elektrárny. Plánujeme je instalovat i do výrobních závodů, nemocnic nebo škol, stát mohou prakticky kdekoliv. Nezůstaneme ale jen u Čes­ké republiky, Z-BOXy stavíme již také na Slovensku a připravujeme vstup na maďarský trh. Celkem jich tak do konce letošního roku v rámci těchto tří zemí umístíme tisíce,“ řekla zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková.

„Z-BOX je jednoduchá, moderní a dostupná služba, která zvyšuje komfort pro naše obyvatele. Své zásilky si mohou vyzvedávat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, podle toho, jak sami potřebují, nejsou ničím omezeni. To není u jiných typů doručování samozřejmostí. Provoz Z-BOXů je navíc ekologický s minimálními požadavky na energii,“ doplnil Ondřej Martan, starosta Městské části Praha-Běchovice, kde byl jeden ze Z-BOXů instalován.

Z konkrétních partnerů, se kterými Zásilkovna na instalaci Z-BOXů spolupracuje, je to například jeden z největších obchodních řetězců v České republice, společnost Lidl, dále pak největší tuzemský vlastník nemovitostí CPI Property Group nebo jedna z největších developerských skupin FINEP Holding.

„Rozhodnutí umístit Z-BOXy od Zásilkovny v našich rezidenčních lokalitách se ukazuje jako dobrý krok, jejich vytíženost je enormní. Můžeme být sami spokojeni. Ale zejména je důležité, že jsou spokojeni obyvatelé našich čtvrtí, kterým tato služba přináší užitek a pohodlí,“ vysvětlil David J. Wodinský, obchodní a marketingový ředitel FINEP Holding, SE.

Pro zákazníky fungují Z-BOXy nepřetržitě. Jakmile řidič doručí zásilku do Z-BOXu, obdrží zákazník informační e-mail, SMS zprávu nebo notifikaci do aplikace Zásilkovna. V této chvíli je možné si zásilku vyzvednout. K obsluze stačí mít na chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Zásilkovna a zapnuté Bluetooth. Mobilní aplikaci Zásilkovna si v České republice stáhlo již přes 1,7 miliónu zákazníků. Při příchodu k Z-BOXu se aplikace pomocí Bluetooth sama automaticky spáruje a otevře schránku s danou zásilkou. Za doručení zásilky se platí online, včetně platby na dobírku. Manipulace se zásilkami je v řádu vteřin, a to jak při procesu umísťování jednotlivých zásilek do Z-BOXu zaměstnancem Zásilkovny, tak i během výdeje zákazníkovi.

Zásilkovna je součástí skupiny Packeta, v jejímž čele je její zakladatelka Simona Kijonková. V letošním roce cílí Packeta na obrat ve výši 5,2 miliardy korun a 70 miliónů přepravených zásilek v celkové hodnotě 84 miliard korun.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3