INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Model M73 kopieNová řada chytrých kamer Konica Minolta dokáže s pomocí termovize a umělé inteligence upozornit na nebezpečí vzniku požáru ještě před samotným vznícením.

Rovněž dovedou odhalit nežádoucí zahřívání strojů a předejít tak jejich poškození nebo zvýšit ochranu objektů i za špatného počasí. Vhodné jsou proto pro průmyslové či chemické podniky, sklady, zpracovatele odpadů, ale také například pro serverovny nebo elektrické rozvodny.

„Z našeho průzkumu vyplývá, že k nahlášení požáru ve firmách dochází průměrně každých pět minut. Úspěšnost protipožárního zásahu je přitom nižší než 20 %. To vede mnohdy k výrazným ztrátám na majetku či k vážnému ohrožení zdraví a životů zaměstnanců. Při vývoji sledovacích systémů jsme se proto zaměřili na sledování kumulace tepla uvnitř strojů, v prostorách skladů nebo třeba na skládkách odpadu. Včasným varováním dokážou naše kamery de facto předpovídat budoucnost a upozornit na riziko požáru ještě před samotným vznícením,“ řekl Michal Šotek, vedoucí divize Video Solution Services Konica Minolta Business Solutions Czech.

Novou řadu P7 reprezentují kamery M73 a S74, jež nabízejí kombinaci až čtyř funkčních prvků. Těmi mohou být klasická videokamera, audio výstup, termokamera, ale třeba také senzor na snímání pohybu nebo infračervený přísvit. Kamery fungují jako samostatná zařízení, která pro svůj provoz nevyžadují napojení na další centrální počítač ani software. Veškeré zpracování a analýza sledovaného prostoru probíhá uvnitř kamer s využitím technologií umělé inteligence a strojového učení.

„Vyhodnocování obrazu pomocí umělé inteligence umožňuje také vyšší automatizaci a zefektivnění vybraných firemních procesů. Systém například dovede sám vypnout výrobní stroj ve chvíli, kdy se začne jen lehce přehřívat. Analýzou statistik pak rovněž dokážeme i predikovat údržbu strojů, objednávat servis a zamezit nežádoucím dlouhodobým odstávkám,“ vysvětlil M. Šotek a dodal: „V případě detekce možného vzniku požáru pak řešení dokáže spustit alarm, předat informaci ostraze, rozeslat varovnou SMS nebo poslat aktuální videozáznam na vybraný server.“
Řada P7 nabízí také využití analytických funkcí pro detekci kouře a plamene, což lze zároveň kombinovat s termální detekcí. Kamery dokážou rovněž sledovat pohyb osob, a to i za špatné viditelnosti. Mohou tím odhalit například neoprávněná vniknutí do areálu firem nebo poškozování jejího majetku. V případě sledování zaměstnanců pak mohou upozornit například na jejich nežádoucí pohyb v blízkosti strojů nebo v místech, kde mohou přijít k úrazu.

Kromě průmyslových či výrobních podniků jsou kamerové systémy s videoanalytickými funkcemi vhodné i pro firmy z jiných sektorů. V oblasti automotive mohou například pomoci s dohledem nad vozovými parky, v retailu pak s analýzou zákaznického chování nebo s úpravami marketingových strategií.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3