INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Český  železniční  dopravce LEO Express poprvé představil veřejnosti  svou novou moderní vlakovou soupravu, se kterou začíná v letošním roce přepravovat cestující mezi Prahou a Ostravou. Hosté  na zkušebním okruhu u Velimi tak měli jedinečnou možnost si zblízka důkladně  prohlédnout její  zevnějšek  i interiér:  od  super  luxusní  třídy  Premium, přes všudypřítomné  LCD  obrazovky,  speciální  místa pro  handicapované až po  moderní toalety.

Testovací jízdy také prokázaly vysoký jízdní komfort této technologicky vyspělé elektrické   soupravy.   Po   úspěšném   absolvování   testů  na   zkušebním  okruhu  vyrazí devadesátimetrový  vlak LEO  Express  na  zkušební  jízdy mezi  Prahou a Ostravou.  Do prosince letošního roku LEO Express  postupně přebírá  od  švýcarské firmy Stadler  Rail Group ještě další čtyři nové soupravy, se kterými na zmíněné první trase nabídne dosud nebývalé pohodlí a velmi kvalitní služby.

„Dnešní den startuje novou éru  české železnice. Je to vlastně první nový vlak, který český soukromý vlakový dopravce  nasazuje  na dálkovou  trasu.  Soupravy Leo Express se řadí  mezi  nejmodernější  v Evropě,  švýcarský výrobce Stadler je vyrobil na míru přesně podle našich  požadavků speciálně  pro  české  zákazníky,“  vysvětlil Leoš  Novotný,  majitel  společnosti  LEO  Express.  Upozorňuje  přitom, že tyto vlaky  „v mnoha parametrech představují to nejlepší, co budou moci cestující na tuzemské železnici využít.  Přinášejí jedinečné spojení vysoké rychlosti,  respektive  krátké  doby  jízdy,  s poskytováním  vysoce  kvalitních  služeb  plně  srovnatelných  s úrovní  cestování západní Evropy.   My chceme, aby se cestující v našich vlacích skutečně bavili a cítili se během jízdy pohodlně a odpočinkově. Tyto nové soupravy nám umožní efektivně bojovat s naší pravou konkurencí, kterou je silniční doprava.“
Leoš Novotný přitom zdůrazňuje, že společnost LEO Express jako nový dopravce udělá  vše pro to, aby cestování s jejími soupravami bylo co nejvíce pohodlné, rychlé i zábavné. Cesta vlakem se stane zážitkem a poskytne přitom maximální odpočinek.

Přednosti  nových  vlaků  popisuje  Peter Jenelten, výkonný  viceprezident  pro  marketing  a  obchod společnosti  Stadler:  „Souprava LEO  Express se může pochlubit nejen elegantním  aerodynamickým  tvarem  a  krásným designem, ale  i vysoce funkční  konstrukcí a  efektivním  vnitřním uspořádáním. Tyto soupravy  jsou  velmi ekonomické, úsporné.  Mají moderní lehkou a zároveň velmi odolnou konstrukci, poloviční hmotnost proti běžným vlakům, výrazně nižší spotřebu elektrické energie, velmi nízké provozní náklady a to vše při zachování špičkového výkonu, dynamiky a zároveň komfortu jízdy.“

Na rozjezd železniční dopravy LEO Express poskytla úvěr přední  světová finanční skupina ze Švýcarska CREDIT SUISSE. „Celý projekt mají představitelé LEO  Express z pohledu byznys plánu i výběru vhodných vlaků skvěle připravený a důkladně  promyšlený. Věříme  ve  velký  potenciál  tohoto  dopravce  a  jeho schopnost uchopit příležitosti, které nabízí liberalizace železniční dopravy ve střední a východní Evropě.  K podpoře tohoto projektu nás přesvědčila také kvalita managementu LEO  Express, protože pro ni pracují skutečně  špičkoví manažeři s velkými praktickými zkušenostmi a podnikatelskou intuicí,“ řekl Jérôme Gaeschlin z CREDIT SUISSE.

První vlak LEO Express absolvuje v následujících týdnech nezbytné testy na zkušebním okruhu u Velimi. Zkušení odborníci  Výzkumného Ústavu  Železničního  přitom  prověří  brzdy  nové  soupravy,  proměří  míru  hlučnosti  a vyzkouší elektricko-magnetickou kompatibilitu (tzv. EMC -  electro  magnetic  compatibility). Po  úspěšném absolvování všech těchto testů nutných ke schválení vozidla pro provoz na českých kolejích souprava zkušebně vyrazí na běžnou trasu. Provoz v plném rozsahu, tedy s pěti vlaky a šestnácti spoji denně, LEO Express zahájí s nabytím platnosti nového jízdního řádu v prosinci letošního roku.
LEO Express v současnosti  již  disponuje  dvěma novými  soupravami  z celkových  pěti,  zbylé  tři převezme od výrobce do konce roku.
Trasa Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava-Bohumín je jen prvním krokem. LEO  Express v následujících  letech chystá rozjet železniční dopravu také na dalších trasách v ČR a okolních státech.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3