INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Moderní chladničky nabízí nepřeberné množství nejrůznějších technologií a funkcí, které přispívají ke stále efektivnějšímu skladování potravin. Zásadní změny v oblasti chlazení přináší tzv. technologie True No Frost společnosti Samsung. Díky ní jsou ledničky Samsung Série G jediné na trhu, které jsou chlazené vzduchem a současně dosahují energetické třídy A+++.

Chladnička je nedílnou součástí téměř každé novodobé domácnosti, proto se její výrobci neustále zaměřují na nejrůznější inovace, které by spotřebitelům co nejvíce zpříjemnily život. Samsung je předním inovátorem v oblasti spotřební elektroniky, takže i chladničky Samsung jsou doslova plné chytrých technologií a funkcí.

Chladničky s přímým chlazením jsou z doby ledové

Pokud otevřete dveře chladničky a najdete v její zadní části otvor, jedná se o chladničku s přímým chlazením. Otvor v chladničkách s přímým chlazením slouží pro odtok rozpuštějicí se námrazy na stěnách chladničky. Hlavní nevýhodou tohoto staršího typu chladniček je nerovnoměrné chlazení, které se hůře reguluje a které postupem času ztrácí svou efektivitu a zvyšuje energetickou náročnost chladničky. Naprostou nutností je pravidelné odmrazování, tedy několikahodinový proces, kdy musíte veškerý obsah chladničky vyndat a doufat, že se mezi tím potraviny nezačnou kazit. Chladničky s přímým chlazením jsou postupem času nahrazovány modernějšími modely, které jsou založeny na zcela jiném principu chlazení.

Dejte starosti s odmrazováním chladničky k ledu

Na rozdíl od chladniček s přímým chlazením fungují moderní modely na principu chlazení pomocí studeného vzduchu cirkulujícího uvnitř chladničky. Tento princip chlazení nazývá Samsung True No Frost technologie.

„Chladničky Samsung Série G s technologií True No Frost mají vnitřní oběh chladného vzduchu, který odvádí vlhkost ven z chladničky. Vlhkost zkondenzuje na ploše výparníku, který je skryt za zadní stěnou chladničky, a změní se v led. Ten se cyklicky taví, voda odteče a nad kompresorem se odpaří. Proto v chladničkách Samsung s technologií True No Frost nevzniká žádná námraza, dokáží udržet rovnoměrnější teplotu, a také ji rychle obnoví po otevření dveří," říká Michal Kollár, produktový manažer divize domácích spotřebičů Samsung.

V chladničkách s přímým chlazením kondenzuje na dveřních přihrádkách a těsnění voda, což může vést k růstu plísní. Ovšem u chladniček Samsung s True No Frost technologií nedochází k žádné kondenzaci vlhkosti, takže jejich povrch je vždy bez plísní. A nejen to. Technologie True No Frost společnosti Samsung zaručuje uchování potravin v chladničce a mrazáku ve stavu, jako kdybyste je právě nakoupili u pěstitele. Nejen že vlhkost neulpívá na vnitřních částech chladničky, protože je odváděna z jejího vnitřního prosotoru, ale nezůstává ani na samotných potravinách, které ji přirozeně vylučují. Proto na uložených potravinách nevznikají mikroskopické krystalky ledu, které narušují jejich strukturu. Ovoce, zelenina, maso a ostatní druhy potravin tak zůstávají mnohem déle čerstvé.

Technologie True No Frost v chladničkách Samsung Série G je podpořena ještě efektivnější cirkulací vzduchu pomocí Multi-Flow technologie.

U vybraných modelů je také speciální zóna – tzv. Cool Select Zone, která umožňuje několik módů chlazení nezávisle na zbytku chladničky. Samozřejmostí je také režim Dovolená a další praktické funkce, které zpříjmňují péči o domácnost a její strávníky.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2011 dosáhly její konsolidované tržby výše 143,1 mld. USD. Ve 205 pobočkách v 71 zemích po celém světě zaměstnává přibližně 222 000 pracovníků. Je rozdělena do dvou samostatných organizací, které koordinují činnost devíti nezávislých divizí: Digital Media & Communications, pod níž spadají Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions a Digital Imaging; a Device Solutions, jež se skládá z divizí Memory, System LSI a LCD. Společnost Samsung Electronics si vydobyla uznání za špičkové výsledky, kterých dosahuje při plnění celé řady ekonomických, ekologických a sociálních kritérií, a byla vyhlášena nejudržitelnější technologickou společností z Dow Jonesova indexu udržitelnosti za rok 2011. Další informace získáte na adrese www.samsung.com.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3