INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
O údržbu a opravy souprav LEO Express se starají zkušení a vysoce kvalifikovaní odborníci firmy TrainClinic. Součástí smlouvy na koupi pěti vlaků LEO Express s dodavatelem, švýcarskou firmou Stadler, je totiž i zajištění plného servisu na dobu 10 let a garance 98 % provozuschopnosti souprav LEO Express.

„Pro nás je tento model velmi výhodný. Chceme se soustředit na to, co umíme nejlépe, tedy provozovat samotnou železniční dopravu a poskytovat kvalitní vlakové služby našim zákazníkům. Za servis a údržbu odpovídá firma Stadler, respektive TrainClinic. Očekáváme, že tyto služby budou mít skutečně švýcarské parametry a zatím jsme velmi spokojeni, " vysvětlil Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Specialisté firmy TrainClinic mají na starost kompletní „ošetřování" celého vlaku, od mechanických systémů, přes pneumatické systémy, chladící systémy, elektrotechniku a elektroniku. Certifikovaní pracovníci týmu tak v plánovaných intervalech pravidelně kontrolují a testují jednotlivé součásti vlaku, případně je i preventivně ošetřují, tak, aby předešli případným problémům. Pokud se přesto objeví, tak jejich úkolem je příčinu závady odhalit a co nejrychleji ji kvalitně odstranit.

„Naším úkolem je, být připraveni na všechno. Proto se o vlak staráme prakticky neustále, máme ho pořád pod dohledem. Teď při zkouškách provádíme demontáže zařízení, jejich úpravy a nastavování a následnou montáž, samozřejmě jen když je potřeba. Sledujeme také chování vlaku, zda se nějaká součást nadměrně neopotřebovává, nepřehřívá, zkrátka se snažíme o vlaku naučit co nejvíce. Prostě podle hesla: ´Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.´ Zatím jsme však nemuseli řešit nic vážného, ukazuje se, že vlak klape jako švýcarské hodinky. Dokážeme pracovat jak na střeše, tak pod vlakem, samozřejmě servisujeme i v interiéru," popsal Václav Bureš z TrainClinic.

Údržbu těchto moderních vlaků výrazně usnadňuje to, že soupravy jsou řízeny centrálně, osazeny mnoha čidly, která spolehlivě detekují všechny části jednotky, ukazují stav všech přístrojů a vnitřních systémů a také včas odhalí případný problém.

Tým TrainClinic se výrazně podílí i na testování nových jednotek, které se v současnosti realizují ve zkušebním centru VUZ Velim.

TrainClinic je plně vybaven veškerým nářadím a náčiním tak, aby mohl v případě potřeby kdykoliv operativně zasáhnout. Může využít i mobilní servisní tým, který disponuje dodávkou a může opravy provádět i za provozu, větší pak v depu.

Více o TrainClinic na www.trainclinic.eu

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3