INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
WWA_RegioPanter_54Z pardubického nádraží vyrazily do zkušebního provozu s cestujícími první dvě moderní jednopodlažní jednotky vyrobené společností Škoda Transportation a její dceřinou společností Škoda Vagonka. Celkem si České dráhy objednaly u Škody Vagonky devatenáct souprav RegioPanter. Zcela nové vlaky výrazně zvýší komfort na kolejích v pěti krajích. Cestující se tak můžou těšit na klimatizaci, wi-fi připojení, nebo pohodlně dostupné zásuvky pro počítače.

„Odstartovali jsme novou, moderní éru cestování na našich železnicích. Zákazník dostává špičkově vybavený a technologicky pokročilý vlak, který výrazně zvyšuje komfort na regionálních tratích. Předávání probíhá přesně podle harmonogramu, což znamená, že se na „své" RegioPantery mohou v nejbližší době těšit cestující i v dalších krajích," řekl generální ředitel společnosti Škoda Transportation Josef Bernard.

České dráhy už v průběhu září zaškolovaly na předaných jednotkách své strojvedoucí a další obslužný personál. RegioPantery tak mohou ihned začít vozit cestující na regionálních tratích ve zkušebním provozu. Nové vlaky ještě do konce roku dostanou své místo v pravidelném jízdním řádu na trasách, které jim určí České dráhy.

RegioPanter kromě komfortu zvyšuje zároveň i bezpečnost cestujících. Je totiž jedním z prvních vozidel svého typu, které plní přísné crashové normy TSI. Ty například určují, že konstrukce vlaku musí odolat nárazu například do těžkého nákladního auta zaklíněného na přejezdu při rychlosti 110 km/h. Vývojáři a technici strávili na speciální konstrukci vlaku celkem přes dvě stě tisíc konstrukčních hodin. Škoda Transportation a její dceřiná společnost Škoda Vagonka tak dokázaly od získání zakázky v roce 2010 vyrobit a přesně podle harmonogramu dodat zcela nové moderní soupravy.

RegioPantery nabídnou cestujícím prostorný klimatizovaný interiér, pohodlná sedadla, ale například i zásuvky pro laptopy a připojení na internet přes wi-fi. Soupravy jsou nízkopodlažní, takže maminky s kočárky nebo osoby se sníženou pohyblivostí nebudou muset překonávat žádné překážky. Pro vozíčkáře je připravena nástupní plošina, nevidomí mají k dispozici speciální zařízení pro usnadnění orientace při nástupu.

Nové RegioPantery se vyrábějí ve třech variantách: dvouvozová dvousystémová, třívozová dvousystémová a třívozová stejnosměrná. Moderní elektrické jednotky budou jezdit na regionálních tratích v Jihočeském, Královehradeckém, Pardubickém, Olomouckém a Ústeckém kraji. Prvních pět souprav obě společnosti ze skupiny Škoda Transportation dodají Českým drahám v průběhu roku 2012, další budou předávány postupně až do roku 2014.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3