INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Je to další důkaz o tom, že Všeobecná zdravotní pojišťovna se chce chovat ke svým partnerům co nejpřívětivěji. Pro ty, kteří krátkodobě nezaplatili zdravotní pojištění, protože třeba v návalu jiných povinností zapomněli, se chystá spustit novou službu. Pomocí zpráv SMS či e-mailu obdrží zdarma upozornění, které jim umožní zaplatit dříve, ještě než by jim k dlužné částce naběhlo penále nebo by se dále zvýšila.

Nová služba by mohla ročně prospět zhruba 100 tisícům klientů VZP – plátců pojistného. Do provozu bude nabíhat postupně. Nejprve se počítá s pilotním projektem pro okresy Mladá Boleslav a Ústí nad Labem. V první etapě budou obesíláni výhradně samoplátci pojistného, tedy osoby samostatně výdělečně činné a osoby bez zdanitelných příjmů. V dalších etapách budou oslovováni i zaměstnavatelé.

Spuštění pilotního projektu je plánováno v příštích dnech – do konce ledna 2014. Kromě zpráv SMS a e-mailů chce VZP výhledově rozesílat upozornění i do datových schránek plátců pojistného.

Rozšiřování nové služby do zbytku republiky bude záviset na vyhodnocení pilotní části. Reálné odhady počítají s tím, že by VZP po plném spuštění projektu mohla touto cestou získat od plátců zhruba 50 milionů korun ročně, které by jinak musela zdlouhavě vyměřovat a případně i vymáhat.

Doposud obesílala VZP všechny dlužníky v průměru jedenkrát ročně dopisem. To už ale velké části z nich naběhlo k dlužné částce pojistného i penále, kterému se díky nové operativní službě budou moci snadno vyhnout nebo předejít jeho nárůstu.

Úspěch projektu závisí mimo jiné na tom, zda budou mít plátci pojistného v databázi VZP aktualizované kontakty – číslo mobilního telefonu či adresu e-mailu. I ve svém vlastním zájmu by si měli zkontrolovat, zda má pojišťovna jejich aktuální údaje pro elektronickou komunikaci.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3