INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ilustracni konopna lekarna Carun 2Konopný boom se nevyhnul ani hanácké metropoli. Po vzoru jiných velkých měst v Česku se i Olomoučané dočkali lékárny, specializované výhradně na prostředky z léčivého konopí. Z důvodů větších prostor se nyní nachází na ulici Ibsenova 22. Určena je zejména pro lidi trpící bolestmi pohybového aparátu a kožními neduhy. Vybrat si mohou z široké nabídky krémů, mastí Carun, konopného semínka, olejů či konopného vína. Věnovat se jim budou odborníci na výživu a tuto starobylou bylinu.

Pomoc zde mohou nalézt konkrétně lidé trpící atopickým ekzémem či lupénkou, handicapovaní s proleženinami. Prostředky z léčivého konopí, jako doplňky stravy, jsou vhodné i pro sportovce či maminky s dětmi. Pro zajímavost je krém kupříkladu natolik přírodní, že jej lze dokonce i jíst.

V  olomoucké konopné lékárně na ulici Ibsenova naleznou zvědavci i zastánci konopných prostředků široké spektrum produktů určených k prevenci, a také k potlačení příznaků řady nemocí. „Konopná mast univerzální je oficiální zdravotnický prostředek. Naši konopnou mast máme stovky kladných referencí od zákazníků,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy. Důvody přesunutí jsou zřejmé, větší prostory. Do budoucna by si v lékárně našly místo i konopné masáže, kterých si lidé velmi cení.

Pozor na nabídku

Klasické lékárny často oponují, že konopné prostředky mají v sortimentu. „Ne, možná mají kosmetiku, ale my nabízíme zdravotnický prostředek. Lidé si zaslouží, aby v sortimentu skutečnou konopnou mast našli. Jiní výrobci nabízejí mast třeba s 15procentním obsahem konopí. Jenže to představuje obsah konopného oleje ze semínek, který nemá ty patřičné účinky,“ vysvětluje rozdíly zakladatel konopné značky Carun Jiří Stabla.

V rostlině konopí léčí látky zvané cannabinoidy a ty se nacházejí ve vzrostlé zelené rostlině. Vůbec nevadí, že cannabis sativa (konopí seté) obsahuje jen minimální množství THC, protože obsahuje řadu dalších léčivých cannabinoidů. „Proto uvádíme, že naše mast pomáhá při bolestech kloubů, svalů, šlach, zánětech, lupence, atopickém ekzému, hemeroidech, křečových žílách, bércových vředech, ale i migrénách, bolestech hlavy, menstruačních bolestech, astmatických potížích, zánětech hrtanu, začínající rýmě či výronech,“ sype z hlavy Stabla s tím, že na tyto potíže konopný olej ze semínka příliš nefunguje. „Důležitý je extrakt s cannabinoidy z celé rostliny,“ zdůrazňuje. Rostlina konopí s ověřeným léčivým vlivem na lidský organismus je už tisíce let lék, používaný na onemocnění kůže a proti bolesti, a to až do nástupu chemických léků ve dvacátém století.

Zájem je o konopnou mast či semínko

Největší zájem je mezi lidmi o konopnou mast, jediný registrovaný zdravotnický produkt v České republice. Velké popularitě se dostává i konopnému semínku. Nově je v nabídce i ústní voda z konopí. Nechybí ani konopné těstoviny. Konopný olej se pak hodí zejména do koupele na hydrataci celého těla. Pomáhá také na poškozené vlasy či nehty. Maže se přímo na kůži či vtírá do konečků. Mnoho lidí potřebuje prostředky z konopí pro sebe, ale i své blízké. Prostředky z lékárny Konopnyshop.cz však mohou užívat dokonce děti.

Na kožní problémy i stres

Prostředky z léčivého konopí jsou vhodné zejména pro nemocné pacienty trpící především kožními a bolestivými onemocněními. Konopný olej obohacený zejména o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře.  Dále jsou vhodné pro sportovce, těhotné ženy i děti, pacienty trpící stresem, depresí, nedostatkem pohybu a všem, kterým záleží na zdravém životním stylu. Konopí má antibiotické, a tudíž protizánětlivé účinky. Účinné látky se v těle chovají jako bílé krvinky a likvidují nezvané hosty. Pozitivní účinky má konopí při migréně, uvolňuje bolesti, svalové napětí, křeče, hojí popáleniny, povrchová poranění, záněty, otoky žil, bércové vředy. Pomáhá tlumit lehké artritické a revmatické bolesti. Konopný olej a extrakt je významný v péči o pokožku, regeneruje i velmi suchou, citlivou a podrážděnou pleť. Olej zvyšuje obsah ceramidů v pokožce, a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Efektivně působí na hluboké vrásky, dokáže vypnout a omladit pleť. Je stále oblíbenější v profesionálních kosmetických salonech, a to díky rychlým ozdravným účinkům, kdy pleť vypadá jasnější, zdravější a mladistvější.

Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/. Vše je vyrobeno z legální odrůdy konopí setého s obsahem THC ne vyššího než 0,3 procenta. S prokazatelným obsahem dalších účinných cannabinoidů, zejména canabidiolu.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníci

Před nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.

O značce CARUN

Výrobce CARUN, VlP s.r.o., je výhradně českou výrobní a obchodní společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3