INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Dva týdny po spuštění informačního systému na internetových stránkách www.vzdelavani-ozp.cz, který umožňuje podnikatelským subjektům podat žádost o úhradu nákladů na vzdělávání svých zaměstnanců z  řad OZP/OZZ zaměřené na zvýšení pracovních dovedností a kompetencí, je zřejmé, že se projekt Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením trefil do černého.

Podle Mgr. Anety Slukové, manažerky projektu, se jen během prvního týdne přihlásila dvacítka zájemců a další přibývají prakticky každou hodinou. „Protože tisková a online kampaň je teprve před námi, nečekali jsme až tak ostrý start. Je to nepochybně zásluhou našich výjezdů po celé republice – už přes půl roku organizujeme workshopy, školení a nově i pracovní snídaně pro personalisty a manažery firem. Na všech těchto setkáních a školeních seznamujeme zaměstnavatele nejen s možnostmi samotného projektu, ale ve spolupráci se špičkovými odborníky navíc také s problematikou zaměstnávání OZP/OZZ v nejširších souvislostech.“

Projekt Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením realizuje Fond dalšího vzdělávání, příspěvková  organizace  Ministerstva práce  a  sociálních  věcí.  Je  spolufinancován z  Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a potrvá do srpna
2015. V jeho rámci jsou zaměstnavatelům hrazeny náklady na samotné vzdělávání zaměstnanců z řad OZP/OZZ až do výše 52 500 Kč na 1 zaměstnance, přičemž jejich počet z jedné firmy není omezen. Kromě toho jsou hrazeny mzdové náklady zaměstnance po dobu jeho nepřítomnosti v práci z důvodu účasti  na  vzdělávacích kurzech  a  dále  cestovné,  stravné  a  případně  i  ubytování  zaměstnance související se vzdělávacími aktivitami.

Smyslem projektu je zvyšování pracovních kompetencí a dovedností osob se zdravotním postižením a zdravotním znevýhodněním a tím zvýšení jejich konkurenceschopnosti na trhu práce, a to způsobem, který zároveň umožňuje firmám efektivně využít pracovní potenciál těchto zaměstnanců. Jde tedy o podporu zaměstnanců z řad OZP/OZZ i jejich zaměstnavatelů – o šanci pro obě strany.

Přestože pro přihlašování je ještě relativně dost času, zaměstnavatelé by jej na uvedeném webovém portálu příliš odkládat neměli. Platí totiž, že v případě vyčerpání finančních prostředků již nebude možné přijímat další žádosti o zapojení se do projektu.

Více informací o projektu:

http://www.vzdelavani-ozp.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3