INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IntelliView SensorSpolečnost Eaton Elektrotechnika uvedla novou řadu fotoelektrických senzorů E75/E76 IntelliView. Jedná se o první typy senzorů se zvýšeným rozsahem detekce a novou technologií IntelliView. Ta umožňuje nastavit potlačení pozadí na místě instalace, a navíc nabízí řadu nových funkcí při detekci barvy, kontrastu a vyzařování. Nové senzory E75/E76 mají široké využití a jsou vhodné zejména pro náročené aplikace vyžadující dokonalou přesnost ve velkém rozsahu vzdáleností i v obtížných okolních podmínkách.

Detekce objektů až na vzdálenost 190 cm

Fotoelektrické senzory řady E75/76 Eaton s možností potlačení pozadí na místě instalace detekují objekty až na vzdálenost 190 cm a současně potlačují například hrany přepravních obalů. Senzory mají široké využití, zejména pro náročné aplikace vyžadující vysokou přesnost v obtížných podmínkách. Vyznačují se také snadnou instalací, díky čemuž je uživatelé snadno a rychle uvedou do provozu a přizpůsobí konkrétním požadavkům místa instalace.

Integrovaný laser třídy II detekuje v rozsahu 0,3 – 4 m

Eaton vyvinul pro řadu E75/76 speciální dálkové laserové senzory se zvýšenou hloubkou detekce. Ty poskytují výstupní signál v rozsahu 0 – 10 V, jehož amplituda se v rozsahu detekce mění úměrně se vzdáleností objektu od čela senzoru. Integrovaný laser třídy II detekuje objekty v rozsahu vzdáleností 0,3 – 4 m. Kromě analogového výstupu jsou senzory vybaveny dvěma PNP výstupy, které lze naprogramovat pro sepnutí v nastavených vzdálenostech.

Zvýšená citlivost na tóny barev a odstíny šedi

Řada E75/76 zahrnuje fotoelektrické senzory barvy, kontrastu a luminiscence. Senzory barev využívají nový algoritmus „chromaticity plus intensity“, který zvyšuje citlivost na tóny barev a zlepšuje rozlišení u odstínů šedi. Režim „chromaticity plus intensity“ je vhodný zejména pro detekci různých barev na stejném typu podkladového materiálu s cílovým rozsahem vzdáleností 5 - 45 mm od čela senzoru. Odstíny barev lze standardně naprogramovat.

Analogový signál i rozhraní RS485

Analogový signál je k dispozici s 8pólovým konektorem M12, pro komunikaci na dálku pak sériové rozhraní RS485. Senzory detekující kontrast jsou naproti tomu vhodné k detekci odstínů šedi (např. u polohovacích značek), různobarevných objektů a rovněž k detekci objektů ve vzdálenosti do 10 mm od čela senzoru.

Možnost spínání na světlo i tmu

Díky komplementárním výstupům umožňují nové senzory spínání na světlo i tmu. Integrovaný 4pólový mikrokonektor M12 umožňuje začlenění do již existujících instalací. Objekty se zrcadlícími plochami nebo svítící objekty lze detekovat pomocí senzorů E75/76 na vzdálenost 8 – 20 mm od čela senzoru. Tato detekce je vhodná i pro světlo a tmu.

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cznebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení
a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3