INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto1Dávat si novoroční předsevzetí je jedna věc, začít pracovat na tom, abychom je splnili, je ale věc druhá. Jsou totiž předsevzetí, která záleží jen na naší vůli – třeba zhubnout, začít jíst zdravě, přestat kouřit.

Pak jsou ale i taková, pro jejichž splnění potřebujeme nejen odvahu, ale i příznivé vnější okolnosti. A mezi ně patří i předsevzetí o změně zaměstnání.

Patříte mezi ty, kteří z jakéhokoli důvodu hledají novou práci? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Rok 2018 je totiž takovým rozhodnutím velice příznivě nakloněn. A ne, nenechali jsme si věštit od kartářky, abychom tohle zjistili. Vyplývá to třeba z rekordně nízké nezaměstnanosti, která v listopadu 2017 klesla na 3,5 % (a to v době vrcholící krize ještě v letech 2010 a 2011 atakovala desetiprocentní hranici). Výsledkem je zvláštní situace: zatímco ještě před několika lety se o jednu pozici muselo prát několik zájemců, dnes, v době faktického převisu poptávky práce nad nabídkou, jsou na tahu spíše zaměstnavatelé přetahující se o zájemce o práci. Na jednu stranu výhoda, na druhou stranu další problém – jak se na trhu práce zorientovat?

Důvodů pro změnu zaměstnání může být více a nespokojenost s platovými podmínkami je jen jedním z mnoha, byť ještě pořád tím nejčastějším. Stále více lidí dnes ale uvažuje o nové práci z čisté touhy po činnosti, v níž se budou moci lépe realizovat a ve které za nimi budou vidět konkrétní výsledky. Významnou roli hraje při úvahách o setrvání ve firmě také prostor pro osobní rozvoj.

„Z průzkumu, který jsme provedli na portálu VímVíc.cz, vyplývá, že kvůli nedostatečné perspektivě pracovního rozvoje by o změně zaměstnání uvažovalo devět z deseti lidí. Vůbec nejčastějším důvodem pro změnu zaměstnání je ale u Čechů výše platu, kterou označilo na 53 % dotázaných. Důležitým faktorem je také absence personálního povýšení nebo nevyhovující pracovní náplň,“ říká zakladatel kariérní platformy VímVíc.cz Michal Hardyn.

Pokud uvažujete o změně zaměstnání a máte štěstí, nová pracovní nabídka si vás najde sama. Klíčem je v takovém případě především aktivita na sociálních sítích, ať už se jedná o LinkedIn, který je k tomuto účelu přímo stvořený, nebo i Facebook či Twitter. K náboru se stále více využívá také Instagram. V případě, že začnete o změně zaměstnání uvažovat z vlastního popudu bez nabídky „zvenčí“, budete ale zřejmě hledat na pracovních portálech. Stejně jako se rozšiřuje nabídka práce, stoupá ale i jejich počet – od těch obecných, nabízejících volné pozice ve všech oborech, až po ty specializované, zabývající se například pouze startupy. Přidanou hodnotou VímVíc jsou pak populární recenze zaměstnavatelů, které píší přímo jejich zaměstnanci – podobně jako např. recenze výrobků na e-shopech. VímVíc nabízí i online kurzy, semináře a další formu kariérního poradenství.

„Jednou věcí je to, co o sobě říká firma sama, druhou pak to, co o ní říkají její stávající a minulí zaměstnanci nebo ti, kteří se o zaměstnání hlásili před vámi. Tyto recenze mají svou hodnotu jak pro uchazeče o práci, tak pro samotné zaměstnavatele, kteří na jejich základě mohou odstranit některé chyby. Na portálu VímVíc.cz máme v současnosti přes 64 tisíc registrovaných uživatelů a více než 6 500 hodnocení zaměstnavatelů,“ říká Ivo Prax, obchodní ředitel VímVíc.cz. Počet takto hodnocených firem dosahuje téměř 2 500, přičemž průměrné hodnocení je 3,6 z 5.

VímVíc.cz nabízí online kurzy, zprostředkovává pracovní nabídky a především poskytuje hodnocení firem přímo z pera jejich zaměstnanců. Potenciálním uchazečům o zaměstnání díky tomu poskytuje relevantní informace a lepší servis při vyhledávání pracovních nabídek.

 

www.vimvic.cz 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3