INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnosti Ford Motor Company a Schneider Electric spojily své síly na projektu řešení infrastruktury pro nabíjení elektromobilů pro oblast celé Evropy. Společnost Ford se v Evropě stala partnerem společnosti Schneider Electric s cílem poskytnout soukromým i firemním zákazníkům řešení pro nabíjení elektromobilů.

Jednoduché a efektivní řešení nabíjení šetrné k životnímu prostředí se bude dodávat s pětiletou zárukou a technickou podporou v lokálním jazyce.

Ford Focus Electric bude mít v Evropě dojezdovou vzdálenost 162 km a energetickou účinnost 15,9 kWh/100 km.

Partnerství společností Ford se společností Schneider Electric nabízí zákazníkům elektromobilů (BEV) a plug-in hybridních elektrických vozidel (PHEV) – včetně majitelů nového Focusu Electric – využití rychlého, bezpečného a pohodlného řešení nabíjení.

„Z partnerství se společností Schneider Electric máme velkou radost", uvedl Andreas Ostendorf, viceprezident pro udržitelnost, životní prostředí a bezpečnost ve společnosti Ford v Evropě. „Řidičům a provozovatelům vozového parku společně poskytneme flexibilní a efektivní řešení nabíjení vozidel a přineseme bezproblémové a plně optimalizované řešení s nulovými emisemi."

Nabíjecí stanice Schneider Electric EVLINK pro elektromobily bude vhodným řešením pro zákazníky ve všech evropských zemích, ve kterých se budou prodávat vozidla Ford kategorie BEV a PHEV(tz. elektromobily a plug-in hybridy). Nabíjecí stanice byla důkladně testovaná a splňuje evropské bezpečnostní normy i normy společnosti Ford.

Ford a Schneider Electric optimalizovali stanice pro elektromobily Ford tak, aby majitelé vozidel Focus Electric, kteří se nachází v oblastech s elektrickou sítí kompatibilní s technickými specifikacemi, mohli plně dobíjet akumulátory svého vozidla přibližně za tři hodiny.

„Díky tomuto partnerství nyní nabízíme jednoduché a bezpečné řešení dobíjecí elektromobilní infrastruktury pro vozy Ford", sdělil Jaroslav Žlábek, generální ředitel Schneider Electric v České republice a na Slovensku. „Věřím že naše spolupráce s Fordem přispěje k rozvoji trhu s elektromobily v Evropě, protože bez funkční a bezpečné elektromobilní infrastruktury se e-mobilita v Evropě ani v ČR a na Slovensku nemůže dostatečně rozvíjet."

Kromě toho se společnost Ford a Schneider Electric vynasnaží nabídnou zákazníkům modelu Focus Electric možnost nakupovat elektřinu od společností, které se zaměřují na ekologii a dodávají certifikovanou energii z obnovitelných zdrojů. Zákazníci tak budou mít možnost jezdit ve vozidlech Ford s neutrálním vlivem emisí CO2 a maximalizovat tak pozitivní přínos čisté elektrické jízdy na životní prostředí.

Například v Německu bude energii z obnovitelných zdrojů dodávat společnost z Kolína nad Rýnem RheinEnergie – společnost, která nedávno nainstalovala na střechu závodu Ford v Kolíně nad Rýnem systém 1,2 megawattových solárních panelů. Elektřina z tohoto systému bude určena výlučně na dobíjení modelů Ford Focus Electric, které se do prodeje dostanou v příštím roce.

Ještě před začátkem prodeje modelu Focus Electric v Evropě oznámí společnost Ford spolupráci s dalšími dodavateli energií i v jiných zemích.

Uvedená spotřeba elektrické energie a dojezd na elektřinu se měří v souladu s technickými požadavky a specifikacemi Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 715/2007 v platném znění a nejnovějšího předpisu EHK OSN č. 101. Výsledky měření se mohou lišit od výsledků spotřeby energie/paliva v jiných zemích světa v důsledku různých jízdních cyklů a předpisů platných v těchto zemích.

O společnosti Schneider Electric

Společnost Schneider Electric, světový expert na ovládání energie, patří k průkopníkům úsporných energetických řešení. Podniká ve více než 100 zemích. Nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.

Firma má více než 130 000 zaměstnanců. V roce 2011 dosáhla obratu 22,4 miliardy eur.

Více informací lze získat na www.schneider-electric.com

Informace o společnosti Ford Motor Company

Společnost Ford Motor Company, globální leader v automobilovém průmyslu se základnou v Dearborne v americkém statě Michigan, vyrábí nebo distribuuje automobily na šesti světadílech. Tato společnost s přibližně 168 000 zaměstnanci a 65 továrnami po celém světě vlastní automobilové značky jako Ford a Lincoln. Společnost poskytuje i finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Více informací o produktech společnosti Ford najdete na internetové adrese http://corporate.ford.com

Společnost Ford Motor Company se zabývá výrobou, prodejem a servisem vozidel značky Ford na 51 samostatných trzích a má přibližně 66 000 zaměstanců. Kromě společnosti Ford Motor Credit Company provozuje společnost Ford of Europe divizi Ford Customer Sevice Division a 22 výrobních závodů včetně joint ventures podniků. Do Evropy byly první automobily značky dovezené v roce 1903 – ve stejném roce, ve kterém byla společnost Ford Motor Company založena. Výroba byla v Evropě zahájena v roce 1911.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3