DB Schenker zahajuje stavbu nového logistického terminálu v Rudné u Prahy. Nová budova je navržena tak, aby splňovala nejmodernější technologické, bezpečnostní a ekologické požadavky. DB Schenker do nového projektu postupně investuje 600 mil. korun. Areál o celkové rozloze 90 800 m2 bude dokončen v září letošního roku a bude v něm pracovat 340 zaměstnanců.
V uskupení GASCONTROL GROUP nejsou jen plynaři, strojaři a energetici... Výroba vajec na Těhuli, na okraji Slaného, má bezmála 45letou historii. Původní společný družstevní podnik zde výrobu vajec v průběhu let doplňoval o další činnosti a posléze jej v rámci privatizace nahradila firma OVUS – Podnik živočišné výroby, spol. s r. o.
Výsledky skupiny Unipetrol byly v roce 2012 ovlivněny jednorázovým zaúčtováním snížení hodnoty fixních aktiv rafinérského segmentu v hodnotě -4,386 miliardy korun. Společnost tak dosáhla provozního výsledku (EBIT) -4,014 miliardy Kč, při obratu 107,281 miliardy Kč. Čistá ztráta ve stejném období dosáhla hodnoty 3,414 miliardy Kč.
Do pátého běhu startup akcelerátoru StarCube se hlásí 45 projektů z 15 zemí. Zájem projevily týmy z Itálie, Jordánska, Číny, Arménie, Palestiny, Ruska nebo Maďarska. Registrace přijímalo Jihomoravské inovační centrum (JIC), které akcelerátor zaštiťuje, do neděle 20. ledna.
Společnost Toptrans, jeden z největších domácích přepravců, přestěhoval a rozšířil pět svých skladů do větších prostor. Jedná se o dvě centrální překladiště, pro regiony Hradec Králové a Plzeň. Současně došlo k přestěhování dep Mladá Boleslav, Trutnov a Košice. Větší, a především lépe vybavená depa umožní rychlejší překládky a také přepravu stále rostoucího objemu zásilek.
Dalším krokem probíhající integrace české a slovenské části společnosti Asseco Solutions je změna na nejvyšším postu v Asseco Solutions ČR. Vedením společnosti byla s platností od 1. února 2013 dočasně pověřena současná generální ředitelka Asseco Solutions SR, Ing. Martina Mošková, která tak nyní bude generální ředitelkou celé společnosti.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...