Výše průměrného dluhu po splatnosti se mezi firmami zvýšila. V roce 2012 si firmy u pohledávek do 200.000,-Kč průměrně dlužily 10.986 Kč, což je o 1.918 Kč více než v roce 2011. Vyplývá to z údajů inkasní agentury B4B Inkasso, která patří mezi tři největší v ČR. Údaje vychází z takřka 18 tis. případů, které firma v této kategorii v roce 2012 řešila. K inkasní agentuře obvykle míří pohledávky, jejichž splatnost vypršela před třemi a více měsíci. Obecně platí, že čím mladší pohledávka je, tím roste úspěšnost jejího vymožení.
Americký fastfoodový řetězec Broaster Chicken plánuje vstup na český a slovenský trh. Pro rozvoj své sítě hledá výhradního zástupce. Fastfoody se tak budou muset potýkat s novou konkurencí.
Lázně Teplice nad Bečvou vyhlásily loňského roku výběrové řízení, ve kterém hledaly PR agenturu k dlouhodobé spolupráci. Focus Agency s.r.o. v tomto tendru zvítězila, a bude tak lázně po celý rok 2013 zastupovat na poli klasického media relations jak v tisku, tak on-line.
Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, předal během partnerských setkání ocenění nejvýznamnějším obchodním partnerům z řad distributorů a resellerů.První z únorových setkání se pořádalo 11. února pro distributory, a to v příjemném prostředí restaurace Cihelna-La Familia v Karlíně.
Švédský soud odsoudil jednu osobu k ročnímu nepodmíněnému trestu, pětiletému zákazu obchodní činnosti a náhradě škody vzniklé společnosti SKF, z důvodu jejího shledání vinným z porušení švédského práva ochrany obchodní ochranné známky vůči značce SKF. Soud zjistil, že úmyslně nakoupil padělané výrobky SKF a poté tyto výrobky s vysokými maržemi prodával nic netušícím zákazníkům.
Společnost Europ Assistance, s.r.o., dceřiná společnost druhé největší mezinárodní asistenční skupiny Europ Assistance Group a jedna z vedoucích asistenčních společností v ČR a SR, představila výsledek hospodaření za rok 2012. Společnost dosáhla obratu 154 milionů Kč. Dalších více než 20 milionů Kč utržila v roce 2012 nově otevřená dceřiná společnost ČP Asistence.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...