Hlavní město Praha vyhlásila dne 18.12.2012 výzvu k předkládání projektových žádostí v rámci Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost. Tato výzva je zaměřená především na podporu, která povede ke zvýšení celkové konkurenceschopnosti i řešení specifických problémů pražské ekonomické základny. Hlavním cílem je zvýšit atraktivnost podnikání v oblasti zejména vývoje ICT, zpracovatelského průmyslu, stavebnictví a zdravotní péče.
Společnosti čelí stále většímu tlaku na úsporu nákladů. Jednou z důležitých oblastí je i tisk, kde se často plýtvá nejenom penězi, ale i časem zaměstnanců. Speciálně u velkých organizací je nutné mít tisk pod kontrolou. A i když se klade větší a větší důraz na elektronické materiály, tištěné dokumenty jsou i nadále nenahraditelné.
Ergo pojišťovna je i nadále exkluzivním partnerem pro komerční pojištění Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Došlo tak k prodloužení spolupráce, která začala 1. 1. roku 2010. Smlouva je prodloužena na příští 4 roky.
CENTROPOL ENERGY, největší alternativní dodavatel elektřiny a dodavatel zemního plynu, v loňském roce získal téměř 60.000 nových zákazníků. Společnost ke konci roku dodávala elektřinu a zemní plyn celkem téměř 335.000 zákazníků. CENTROPOL ENERGY tak posílil pozici největšího alternativního dodavatele elektřiny v ČR.
Realizační divize NWT a.s. navázala v roce 2012 na svůj úspěch se stavbou bioplynové stanice v Pěčíně u Trhových Svin a do referenčního portfolia přidala čtyři nové projekty z oblasti výroby zelené energie.
Sázková kancelář Chance, trojka na trhu kurzových sázek, navázala od ledna 2013 spolupráci s PR agenturou MediaTrust Communications. Kromě komunikace sportovních a společenských sázek se bude jednat také o PR projekty v oblasti sponzoringu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...