Zásilkové firmy loni utržily více než 16 miliard korun, přes šest miliard v rámci obchodu koncovým zákazníkům tzv. B2C a řádově kolem deseti miliard firmám (B2B). Přitom u tradičních zásilkových obchodníků rok od roku roste podíl prodeje přes internet. V současnosti se pohybuje v průměru kolem 35 procent.
Zemědělské družstvo Jeseník hospodaří v srdci jesenických hor, v údolí řek Bělá a Staříč a v blízkém okolí města Jeseníku na pozemcích o celkové rozloze necelých 1900 ha. Rozložení podniku v této oblasti, kde jsou nízké průměrné teploty a bohaté srážky předurčují způsob našeho hospodaření. Nezabýváme se pěstováním tržní plodin, rostlinná výroba se specializuje jen na objemná krmiva pro skot, ovce a kozy.
Jsme malá, ale dynamická společnost rodinného typu, opírající se o zázemí vlastní biofarmy. Snažíme se svým zákazníkům zprostředkovat kvalitní potraviny, a to jak z vlastní produkce - z farmy Jelcovy Lhotky, tak z dalších ekofarem v regionu.
Shared Service Centre (SSC), neboli Centrum sdílených služeb, je v obchodní sféře poměrně novým fenoménem. Je zřizováno většinou velkými nadnárodními společnostmi s cílem centralizovat aktivity firmy. Pomocí SSC lze komunikovat s obchodními jednotkami po celém světě, čímž dochází ke snižování provozních nákladů, snadnější kontrole a zkvalitňování servisu.
Uplynulý rok byl pro Českou mincovnu přelomový. Díky letnímu zlatému boomu a úspěchu nového produktu investičních mincí dosáhla společnost za rok 2011 rekordních tržeb ve výši 666 milionů korun. Zcela výjimečnou událostí v její právě 19leté historii byla také březnová ražba medailí s motivem Václava Havla. Díky obrovskému zájmu o tyto pamětní medaile může mincovna přispět více jak dvěma miliony korun na dobročinné účely.
Návštěvnická trasa plzeňským pivovarem Gambrinus umožňuje nejen nahlédnout za brány pivovaru, kde se pivo vaří již od roku 1869, a odhalit tajemství přípravy oblíbeného piva, ale zároveň návštěvníky ve své interaktivní části s názvem „Gambrinus Aréna" skvěle pobaví.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...