Online svět nabízí gastronomickým službám, především restauracím, velkou příležitost. Díky internetu je totiž možné dříve nepředstavitelné: být blíž svým hostům, aniž by do provozovny dorazili osobně. Majitelé restaurací by neměli brát virtuální prostředí jako konkurenci, nýbrž jako výhodu a další službu zákazníkovi. Navíc poskytovat svým klientům možnost objednání a doručení jídla online se v dnešní době jeví jako nutnost. O příle-žitostech, které svět digitálních technologií poskytuje oboru HORECA, jsme si povídali s Vojtěchem Strnadem z digitální agentury WDF.
Cloud již využívají více než dvě třetiny firem. Polovina z těch, které o plném přesunu do cloudu neuvažovaly, přehodnocuje pod vlivem covidové situace své plány.
Uvedení nového produktu HELIOS Nephrite na trh přineslo jeho tvůrci, společnosti Asseco Solutions, nejen nové zákazníky, ale i nové partnery. Tím aktuálně posledním je firma BERGHOF SYSTEMS.
Nejen budování, ale i udržování obchodních vztahů se zákazníkem je jedním z hlavních úkolů každé firmy, ať už nabízí jakýkoliv produkt či službu. Velkým pomocníkem (nejen) pro obchodníky mohou být různé CRM systémy, které většinou nabízí kompletní správu všech stávajících i potenciálních klientů. A pokud pracují tak, jak mají, dokážou skutečně firmě uspořit čas a přinést nové obchodní příležitosti.
Přesto, že k dlouhodobému nedostatku specialistů na informační technologie na trhu práce se v posledních měsících nečekaně přidala rekordně rostoucí inflace, ceny IT služeb v příštím roce neporostou.
V Číně byl představen nový vysoce automatizovaný průmyslový park HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park. Ten se bude zabývat certifikovanou kontrolou kvality, výrobou vlajkových lodí značky, řemeslnou prací, technologickými inovacemi a vývojem výrobních kapacit s umělou inteligencí.
Byl to mimořádný zážitek. Nakladatelský dům Grada uspořádal 11. září v Praze tiskovou konferenci, na níž představil, jaké zajímavé tituly do konce tohoto roku vydá. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Vystupující aktéři včetně několika autorů byli rychlí, dynamičtí a časově úsporní. Přesto dokázali sdělit vše, co bylo v plánu. Za hodinu čistého času jsme se dověděli spousty informací nabitých emocemi, vtipem i zaujetím pro věc. Bylo to velmi poutavé divadlo, nikdo neusínal a všichni jsme hořeli zvědavostí. Co mne ještě zaujalo, bylo oblečení přítomných odbornic. Osobnosti, o nichž by si leckdo myslel, že jsou to introverti a knihomolové neznající nic víc než písmenka na papíru, byly oděny s šarmem, vkusem a nápaditostí. Takže to celé dění byla tak trochu i módní přehlídka. Což vůbec neškodilo. Ženskému osazenstvu Grady to totiž náramně...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...