INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Sdružení pro zahraniční investice – AFI a Americká obchodní komora vyhlašují 2. ročník soutěže adVENTURE, do které se mohou přihlásit všechny start-up firmy a jednotlivci s neotřelými nápady a globálními ambicemi. Osm nejlepších bude moci prezentovat svůj projekt odborní porotě sestavené z renomovaných zástupců podnikatelské sféry, venture kapitálových fondů a business angels. Přihlášky je možné zasílat ve formě strukturované prezentace do 12. října 2012 prostřednictvím webových stránek http://www.spolupraceroku.cz/adventure.

Cílem soutěže adVENTURE, jejíž druhý ročník letos AFI a AmCham pořádají, je povzbudit podnikatelské nápady s potenciálem pro úspěch na trhu a poskytnout jim odbornou podporu pro uskutečnění jejich snu. Z projektů, které se do soutěže přihlásí, vyberou experti osm nejlepších, které budou moci odprezentovat svůj záměr odborné porotě sestavené z předních českých investorů. Zasednou v ní Margareta Křížová (CEAG), Linda Vavříková (Allegria - Firma na zážitky), Tomáš Kozubek (Tarpan Partners), Jan Všianský (42 Angels). Finalisté budou moci své prezentace předem konzultovat se zástupci mezinárodní poradenské společnosti Deloitte a po soutěži obdrží sérii konzultací od dalších partnerů soutěže. Tři vítězové obdrží navíc i další ceny. Uzávěrka přihlášek je 12. října 2012. Prezentace 8 projektů (finalistů) v rámci akce adVENTURE a vyhlášení vítězů - nejlepších 3 projektů se uskuteční 22. listopadu 2012 v prostorách podnikatelského inkubátoru Node5 v Praze.

„Prostřednictvím adVENTURE chceme umožnit nadějným začínajícím firmám získat zpětnou vazbu investorů ohledně komerčního potenciálu jejich obchodního záměru a současně jim nabídnout pomocnou ruku v jejich prvních krocích při vstupu na trh. Nejlepší projekty získají od našich partnerů odbornou podporu a péči. Zástupci těchto start-upů se budou moci například naučit, jak sestavit byznys strategii, připravit se na investici, řídit inovace, nastavit komunikační strategii, vést tým nebo si poradit s právními otázkami svého podnikání," řekl Kamil Blažek, předseda Řídícího výboru Sdružení pro zahraniční investice – AFI.

„Vedle nezbytné odborné podpory start-upů adVENTURE vytváří také platformu pro setkávání start-up firem a výzkumníků s venture kapitálovými fondy a zástupci business angels a zvyšuje informovanost potenciálních investorů o projektech, které jsou momentálně na trhu," doplnil cíle projektu Weston Stacey, výkonný ředitel Americké obchodní komory.

Ceny pro finalisty a vítěze 2. ročníku adVENTURE:

Tři vítězné projekty soutěže adVENTURE získají:

• Sérii individuálních konzultací (Deloitte)

• Sérii individuálních konzultací (DC Vision)

• Sérii individuálních konzultací (Tarpan Partners)

• Sérii individuálních konzultací (42 Angels)

• Školení dle vlastní volby (Hewlett-Packard)

• Právní konzultace (NWD Legal)

• Věcné ceny (Ministerstvo průmyslu a obchodu)

Všech osm finalistů soutěže adVENTURE získá:

• Konzultace prezentací před setkání s investory (Deloitte)

• Workshop na téma sestavení podnikatelská strategie (Deloitte)

• Seminář „Inovační DNA" (DC Vision)

• Školení „Investment readiness" (CEAG)

• Leadership seminář (Hudson)

• Školení na téma nastavení komunikační strategie (Media Education CEE)

Organizátory soutěže adVENTURE jsou Sdružení pro zahraniční investice – AFI a Americká obchodní komora. AFI je nevládní nezisková organizace pro podporu přímých zahraničních investic, rozvoje českého podnikatelského prostředí, exportu českého hospodářství a spolupráce mezi firmami a výzkumnou sférou, která reprezentuje skupinu renomovaných českých a nadnárodních firem působících na českém trhu. Americká obchodní komora v České republice je jednou z největších a nejaktivnějších tuzemských obchodních komor. Usiluje o ustavičné zlepšování podnikatelského prostředí a iniciuje aktivity zvyšující konkurenceschopnost české ekonomiky. Členskou základnu tvoří společnosti desítek průmyslových sektorů, různých národností a velikostí.

Partnery projektu adVENTURE jsou Deloitte, DC Vision, CEAG, Tarpan Partners, 42Angels, Hewlett Packard, NWD Legal, Hudson, Media Education, Czech ICT Alliance, Ministerstvo průmyslu o obchodu/Seed fond, CzechAccelerator, Node 5. Mediální partnery jsou online portál TyInternety.cz a magazínový portál Studenta.cz.

Více informací o projektu a přihlášky najdete na webových stránkách http://www.spolupraceroku.cz/adventure .

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3