INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hospodářská komora České republiky (HK ČR), největší zástupce podnikatelů v zemi, organizovala ve dnech 17. - 20. září 2012 doprovodnou podnikatelskou misi u příležitosti státní návštěvy prezidenta ČR Václava Klause v Itálii. Podnikatelské mise se zúčastnilo celkem 12 českých firem mimo jiné z oborů potravinářství, stavebnictví, či papírnictví.


Při příležitosti státní návštěvy prezidenta ČR Václava Klause se mise mimo jiné zúčastnil náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Milan Hovorka, viceprezident HK ČR Josef Cílek, či viceprezident Italsko-české obchodní a průmyslové komory Petr Dostál.
Hospodářská komora České republiky společně s podnikateli hodnotí doprovodnou podnikatelskou misi kladně. „Během mise jsme se setkali s dobře vybranými podnikatelskými subjekty, a to jednak s těmi, se kterými již spolupracujeme a také s těmi, které pro nás vyhledala komora společně s českým velvyslanectvím v Itálii a agenturou CzechTrade," říká účastník mise Jiří Bláha, ředitel společnosti RS DYNAMICS, s.r.o. Firma RS DYNAMICS, s.r.o. se v Itálii setkala s firmami aktivními na trhu security i životního prostředí a o její výrobky byl mezi italskými podniky značný zájem.

„Zkontaktované firmy jsou pro naši společnost velmi perspektivní a jejich výběr byl proveden na kvalifikované úrovni. Vysoce oceňuji práci viceprezidenta Hospodářské komory České republiky pana Josefa Cílka stejně jako práci agentury CzechTrade a Velvyslanectví České republiky v Itálii. Všem jmenovaným děkuji za jejich snahu a profesionální přístup," dodal závěrem Jiří Bláha.
V rámci dvoudenního programu se podnikatelé zúčastnili podnikatelského fóra v Římě, na kterém bylo přítomno celkem 40 italských firem. Následovalo podnikatelské fórum v Neapoli, kde se české firmy za přítomnosti prezidenta ČR a náměstka ministra průmyslu a obchodu ČR měly možnost setkat až se 120 italskými firmami. Právě při příležitosti těchto podnikatelských setkání získaly české firmy cenné obchodní kontakty a některé z nich měly rovněž jedinečnou možnost uskutečnit první kroky v rámci budoucí obchodní spolupráce. To potvrzuje mimo jiné i firma Framagro, a.s.

„V rámci obchodní mise se podařilo naší společnosti, která je největším výrobcem vajec a vaječných produktů v ČR, navázat obchodní kontakt se společností Barilla, největším výrobcem těstovin v Itálii. Tím se nám zásadním způsobem otevřela možnost pro vzájemnou spolupráci," tvrdí Petr Svoboda, místopředseda představenstva a ředitel společnosti Framagro, a.s.
Svou účast v rámci doprovodné podnikatelské mise hodnotí pozitivně i Papírna Aloisov, a.s., jejíž předseda dozorčí rady a spolumajitel Tomáš Pastrňák se v Itálii v rámci obchodního jednání setkal se zástupci jedné z nejdůležitějších italských tiskáren – TIPOGRAFIA VATICANA. Historie této italské papírny sahá až do roku 1587 a se svými 200 zaměstnanci je 24 hodin denně k dispozici Svatému stolci vatikánského státu. Obě strany se při příležitosti obchodního jednání shodly v možnostech navázání spolupráce. „Věříme, že zaslání vzorků speciálních voluminézních papírů pro tisk knih, barevných grafických papírů či papírů pro výrobu kalendářů a tiskovin budou základem pro dlouhodobou spolupráci mezi naší a vatikánskou tiskárnou. Věříme, že papírenské výrobky z Papírny Aloisov budou brzy nést poselství do všech států světa, kam jsou denně knihy a tiskoviny z Vatikánu odesílány," sdělil bezprostředně po jednání předseda dozorčí rady a spolumajitel Papírny Aloisov, a.s. Tomáš Pastrňák
Italské firmy dále jednoznačně projevily zájem o spolupráci s tuzemskými podniky v následujících oborech:
- Zařízení pro myčky aut
- Výrobce zmrzliny a technologie
- Lokální vína
- Bezpečnostní výplně na sklo chránící proti výbuchu, tepelná izolace
HK ČR děkuje za profesionální spolupráci při organizaci podnikatelské mise v Itálii Velvyslanectví ČR v Itálii, agentuře CzechTrade a Italsko-české obchodní a průmyslové komoře.
Hospodářská komora České republiky otevírá dveře českým podnikatelům do zahraničí. HK ČR dlouhodobě pomáhá českým firmám při prosazování jejich podnikatelských záměrů a zájmů v zahraničí, informuje je o podmínkách vstupu na zahraniční trhy, podporuje vyhledávání a navazování kontaktů s potenciálními partnery v zahraničí a umožňuje jim účast na nejrůznějších mezinárodních akcích určených pro malé a střední podnikatele.
Více na www.komora.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3