INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Špičky v oblasti právní ochrany z celého světa se sejdou na 22. Kongresu RIAD v Praze. „Kompetentní zákazníci s vysokými požadavky pravděpodobně změní pravidla hry na trhu s právními službami. A pojišťovny právní ochrany mají nejlepší předpoklady vyhovět potřebám této nové generace internetově vyspělých, samostatných zákazníků," uvedla Marie-Emmanuelle Schiltzová, nově zvolená prezidentka asociace RIAD, jedna z pozvaných hostů na 22. Kongres RIAD – Mezinárodní asociace pojišťoven právní ochrany.

Hostující řečník na kongresu RIAD, profesor Richard Susskind, autor knihy The End of Lawyers? – Rethinking the Nature of Legal Services (Konec právníků? – Přehodnocení povahy právních služeb), poznamenává, že celosvětový ekonomický pokles zvyšuje touhu zákazníků „zajistit si více právních služeb za nižší cenu," a stále více vede ke zjištění, že mnohé současné pracovní postupy jsou „neomluvitelně neefektivní" a dodává, že „pokud pojišťovny právní ochrany mají chuť na změnu, dokážu si je skutečně představit v úloze řízení právního procesu".

V této náročnější a cenově uvědomělejší atmosféře dokázaly pojišťovny právní ochrany rychle uvést na trh novou generaci právních služeb. „Naše inovace vycházejí od zákazníků. Když naši zákazníci zaznamenají mezery na trhu, vytvoříme flexibilní a transparentní řešení," vysvětlil Bas van Harten, ředitel právního odboru DAS Nizozemsko, který rovněž promluví na kongresu.

I když profesor Richard Susskind potvrzuje, že „právnický svět se přizpůsobuje pomaleji než většina ostatních sektorů", pojišťovny právní ochrany vytvořily zeštíhlené řídící procesy. „Inovativní pojišťovny standardizují a ‚balíčkují' nabízené služby, tak aby klienti obdrželi větší hodnotu. A inteligentní právní produkty v oblasti pojištění právní ochrany pomáhají zlepšit dostupnost spravedlnosti," dodala Marie-Emmanuelle Schiltzová.

Dnešní zákazník nakupující právní služby vyžaduje větší efektivitu a kratší odpovědní lhůty. Zákazníci chtějí mít zejména větší kontrolu nad svým případem.

„Proto jsme vytvořili nové předplacené produkty jako další logický krok vedle stávajících pojistných řešení. Pro tyto předplacené produkty jsme určili počet událostí a fází – naši zákazníci velmi oceňují tuto transparentnost i to, že předem znají náklady spojené s jednotlivými fázemi právního procesu. Nabízíme také rostoucí počet řešení typu 'vše pod jednou střechou'. Patří mezi ně základní notářské produkty, daňové poradenství a dokonce i zprostředkování rozvodu za paušální poplatek," uvedl Bas van Harten.

„Naší předností v oblasti standardních právních procesů je, že dokážeme nabídnout cenově výhodná řešení. Určité právní služby pojišťovny mohou být o 50 % levnější než u tradiční právní firmy, přičemž jsou přinejmenším stejné nebo dokonce vyšší kvality," uzavřel Bas van Harten.

22. Kongres RIAD je u mezinárodních pojišťoven dobře známou událostí. Letošní ročník se koná v Praze ve dnech 4. a 5. října 2012 a sejde se na něm přes 170 špičkových zástupců pojišťovacího a právního sektoru, a rovněž akademičtí pracovníci, politici a zástupci spotřebitelů.

RIAD je Mezinárodní asociace pojišťoven právní ochrany, která byla založena v roce 1969 v Římě jako „Rencontres Internationales des Assureurs Défense", aby jako nezávislá organizace prosazovala zájmy odborníků na právní ochranu z osmi evropských zemí. Od té doby se asociace značně rozrostla a dnes zastupuje více než 60 podniků ze 17 evropských zemí, Kanady, Jižní Ameriky, Jihoafrické republiky a Austrálie. Členové RIAD poskytují odborné služby v oblasti pojištění právní ochrany, zejména právní poradenství, zastupování pojištěnců mimo soud i u soudu a hrazení nákladů soudního řízení. Jejich příjmy z pojistného činí více než 2,65 miliard eur. Tím, že usnadňují přístup k právu a spravedlnosti, přispívají k prosperitě svých pojištěnců.

Více informaci o kongresu: http://congress2012.riad-online.eu/

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3