INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Nakladatelství Grada Publishing, výrobce dveří Sapeli, Kofola, Lukáš Pytloun se svou sítí hotelů nebo Linda Vavříková s firmou na zážitky. To jsou společnosti a živnostníci, kteří v předchozích ročnících uspěli v soutěžích Firma roku a Živnostník roku. Nyní se po bok těchto podnikatelů mohou zařadit i další firmy, a zviditelnit tak své podnikání, získat nové zákazníky či obchodní partnery a zvýšit mediální publicitu. Již poosmé startují podnikatelské soutěže Vodafone Firma roku a GE Money Bank Živnostník roku.

“Vodafone soutěž podporuje již několik let. K tomuto projektu se kloní především proto, že si váží inovativních a zajímavých podnikatelských záměrů a snahy nabídnout zákazníkům více, než je běžné,” uvedla obchodní ředitelka pro segment malých a firemních zákazníků společnosti Vodafone Milena Linhartová.

V letošním roce se titulárním partnerem soutěže Živnostník roku poprvé stala GE Money Bank. „Rozvoji firemního bankovnictví se GE Money Bank věnuje velmi cíleně a zejména segment malých a středních podniků vnímá jako velmi perspektivní s velkým růstovým potenciálem. Spolupráce s Živnostníkem roku doplňuje strategii firmy ve vztahu k podnikatelům o nový rozměr, který bance dává možnost odměnit, podpořit a zviditelnit úspěšné živnostníky v České republice,“ říká Jan Novotný, ředitel komerčního bankovnictví GE Money Bank.

Regionální vítězové postupují do celostátního kola

Do podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2013 a GE Money Bank Živnostník roku 2013 se mohou přihlásit malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 mld. korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníkem platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. Soutěže jsou vyhlašovány na krajské úrovni (ve všech 14 krajích České republiky). Finalisté krajských kol následně postupují do celostátního kola, ze kterého vzejde jeden vítěz v každé kategorii. Ocenění je svým rozsahem ojedinělou záležitostí. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, soutěžící nehradí registrační ani jiný poplatek. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány (svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky).

„Loňský úspěch přinesl našemu nakladatelství možnost širší prezentace v denním tisku, odborných časopisech i televizi. Soutěž považuji za velmi přínosnou nejen pro podnikatele a zviditelnění jejich produktu, ale pro celou veřejnost. Především z důvodu stále nedostatečného vnímání podnikatelů ze strany široké veřejnosti jako hlavních tvůrců hodnot v naší zemi a hlavní motivační sílu ekonomického růstu a prosperity," uvedl Roman Sviták, ředitel nakladatelství Grada Publishing, které loni získalo titul Vodafone Firma roku Hlavního města Prahy.

Odpovědnost a inovace

Další kategorií, ve které se společnosti mohou utkat, je Vodafone Odpovědná firma roku. „V soutěži oceňujeme firmy, které zohledňují dopady podnikání na životní prostředí a podporují společensky odpovědné aktivity. Cílem je především upozornit na menší regionální firmy, které jdou svou snahou být společensky odpovědné mnohdy příkladem i větším společnostem,” uvedla Milena Linhartová.

Zájemci o účast v soutěži se mohou do konce května registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Prvních 100 podnikatelů, kteří kompletně dokončí přihlášku, získává předplatné Hospodářských novin na jeden rok.

HARMONOGRAM SOUTĚŽÍ

Krajské kolo

11. 9. 2013 - 15. 10. 2013

Volba Živnostníka roku 2013 v SMS hlasování veřejnosti

23. 10. - 10. 11. 2013

Volba Firmy roku 2013 - finálová porota

7. 11. 2013

Volba Živnostníka roku 2013 - finálová porota

14. 11. 2013

FINÁLE – Galavečer v Praze

4. 12. 2013

Vyhlašovatelem soutěží je deník Hospodářské noviny vydavatelství Economia. Titulárním partnerem soutěže Firma roku v roce 2013 je společnost Vodafone Czech Republic a.s. Titulárním partnerem soutěže Živnostník roku v roce 2013 je GE Money Bank. Partnerem soutěží je firemní katalog Firmy.cz od společnosti Seznam.cz. Partnerem krajských kol soutěží je Skupina ČEZ. Mediálními partnery soutěží jsou Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál. Záštitu a odborný dohled zajišťuje Hospodářská komora ČR. Záštitu projektu dále poskytli hejtmani krajů ČR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3