INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zcela nový pohled na vedení a leadership představí Systemický institut, společnost sdružující špičkové profesionální kouče, na konferenci s názvem „Česká humanistická tradice a inspirace z českých dějin v moderním managementu“ již 26. května 2015 v pražské Podolské vodárně. Událost uvede Tomáš Sedláček, člen Národní ekonomické rady vlády, hlavní makroekonomický stratég ČSOB a bývalý poradce Václava Havla.

Konference otevírá plánovanou sérii workshopů s cílem představit řídícím pracovníkům ve firmách inovativní přístup k vedení a řízení změn, který je založen na systémovém myšlení a inspiraci životy a myšlenkami klíčových postav českých dějin.

„Náš současný pohled na vůdcovství, či jinak leadership, vycházel až doposud takřka výhradně z anglosaských vzorů, “ uvedl Vladimír Dvořák, prezident České asociace koučů. „Proto jsme doslova s lupou prošli životy a díla našich největších myslitelů a vůdců, jmenovitě například T. G. Masaryka, T. Bati, J. A. Komenského a vytvořili nový metodický přístup, založený na inspiraci příběhy těchto osobností a konkrétním využití poznatků v současném firemním prostředí,“ vysvětluje.

Účastníci konference Česká humanistická tradice a inspirace z českých dějin v moderním managementu se unikátním a zážitkovým způsobem seznámí s myšlenkami a okamžiky v životě osobností českých dějin, které byly klíčové pro období velkých změn, a pod vedením profesionálních koučů se je naučí aplikovat i do způsobu vedení v moderním managementu.

Vlastní program otevře Tomáš Sedláček, člen Národní ekonomické rady vlády, hlavní makroekonomický stratég ČSOB a v panelové diskuzi shrnou své zkušenosti s aplikací systemického myšlení do firemní praxe vrcholoví manažeři ze společností jako Česká pojišťovna, Honeywell, SIG Combibloc a Wüstenrot. Diskutujícím partnerem jim bude Pavel Kosatík, literární historik, novinář a spisovatel, držitel řady literárních a novinářských ocenění.

„V průběhu celé historie vidíme mnoho vynikajících příkladů, které se bez výhrad dají využít v řízení moderních organizací,“ doplňuje Klára Lauritzenová, zakladatelka Systemického institutu a akreditovaný kouč České asociace koučů. „Právě tyto inspirační zdroje a prvky myšlení budeme společně s účastníky ve workshopových programech nakonferenci hledat, sdílet navzájem zkušenosti s jejich využitím a srovnávat s osobními poznatky z denní praxe.“

„Pracujeme s příběhy skutečných osobností, příklady odvahy i schopnosti čelit nezdarům a ukazujeme osudy vedené jasnými životními postoji. Chceme tak účastníkům poskytnou příležitost k hledání vlastního příběhu lídrovství,“upřesňujeMagda Vašáková Loumová, profesionální kouč a členka Stavovské rady České asociace koučů.

Nová metodika je zaměřena zejména na techniky systémového myšlení a jejich aplikace na principy řízení nejen z pohledu humanistických principů, ale i moderních vědeckých výzkumů fungování sociálních systémů.

„Plnění ekonomických ukazatelů může snadno zastínit poslání firmy a smysl její existence na trhu. Pro trvalou udržitelnost výkonu firmy je však nutné hledat takové leadery, kteří umí dvě věci: dosahovat výsledků a současně naplňovat potřeby lidí, kteří ve firmě pracují. A to je právě základ humanistické tradice, na kterou se v rámci naší konference soustředíme,“ uzavírá Vladimír Dvořák, prezident České asociace koučů.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3