INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

expo kopieV rámci historicky první mezinárodní dovozní výstavy China International Import Exhibition (CIIE 2018) v Šanghaji dnes prezident republiky Miloše Zeman a ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková zahájili Česko – čínské obchodní fórum. Podle ministryně Novákové mají česko-čínské obchodní vztahy velmi dlouhou tradici.

V této souvislosti připomněla, že naše současná vzájemná obchodní výměna navazuje na dlouholetou spolupráci, která v příštím roce dosáhne úctyhodných 70 let od oficiálního navázání vzájemných diplomatických styků mezi oběma zeměmi, a to k 1. říjnu roku 2019.

„Podle našich statistik naše vzájemná obchodní výměna od roku 2013 vzrostla o 60 % a díky tomu se Čína v loňském roce stala pro Českou republiku třetím největším obchodním partnerem. Obchodní spolupráce ve strojírenství a dopravě jsou tradičními obory naší spolupráce," uvedla ve své zahajovací řeči ministryně průmyslu a obchodu České republiky Marta Nováková a dodala, že kromě těchto průmyslových odvětví se současná obchodní výměna orientuje i na příležitosti v oblastech telekomunikací, leteckého průmyslu, vědy a také například i v zemědělství a potravinářství.

Ministryně Marta Nováková v rámci Česko – čínského obchodního fóra v Šanghaji zároveň vyjádřila naději, že v budoucnu si v rámci dobrých vzájemných vztahů najde české zboží mnohem širší uplatnění na čínském trhu. „Věřím, že náš obchodní potenciál můžeme rozvíjet právě v takových oborech, jakými jsou zdravotnictví, letecký průmysl, ochrana životního prostředí, hornictví, chemický a petrochemický průmysl, energetika, zemědělství a v neposlední řadě i biotechnologie a služby,“ řekla ministryně průmyslu a obchodu ČR Marta Nováková.

Ministryně by se během dnešního dne měla setkat také s vedením města Šanghaje. Její odpolední program bude obsahovat i prohlídku českých expozic v rámci CIIE 2018. Dnes by také měla z Šanghaje s podnikatelským doprovodem přeletět na návštěvu významné čínské provincie Guangzhou, kde ji čeká další dvoudenní program.

(tz)

Ilustrace Pixabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3