INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

31504975588 556832c197 oThe Business Booster (TBB) je největší světový event v oblasti inovací udržitelné energetiky. Letos se bude konat 3. a 4. října v Palais des Congrès v Paříži a jeho hlavním tématem bude „humanizace“ energetické transformace neboli zpřístupnění moderních technologií široké veřejnosti.

Pro udržitelný rozvoj je totiž nezbytné, aby se s paradigmatem udržitelného způsobu života ztotožnilo co nejvíce obyvatel planety, kteří se „vydají“ na cestu od neobnovitelných k obnovitelným zdrojům. 

„The Business Booster je katalyzátorem inovací v energetickém sektoru, ale nyní se více než kdy v minulosti potřebujeme soustředit na lidskou stránku energetické transformace. Lidé z celého světa sem přicházejí, aby spolupracovali a hledali řešení největšího problému, kterému kdy lidstvo čelilo. Nové technologie a inovace jsou zásadní, je ale také podstatné vážit si role spotřebitele a uživatele, který je pro úspěšnou energetickou transformaci klíčový. Právě uživatel budete tento rok hlavním tématem našeho eventu,“ říká Diego Pavia, CEO společnosti InnoEnergy – evropského společenství pro inovace v oblasti udržitelné energie, které tuto dvoudenní akci každoročně pořádá.

TBB k pěti tématům

1. Potřeba nových schopností a dovedností

2. Diverzita myšlenek a kreativita jako zdroj inovací

3. Úroveň znalostí a připravenosti zákazníka

4. Nové role pro spotřebitele

5. Role občanů

Zahajovací projev přednese Mary Robinson, první prezidentka Irska a bývalá zvláštní vyslankyně OSN pro klimatickou změnu. Kromě ní vystoupí například Lord Deben, předseda britského Výboru pro změnu klimatu, François de Rugy, francouzský ministr životního prostředí, profesor Eric Stark Maskin z Harvardské univerzity a laureát Nobelovy ceny za ekonomii, dr. Cyrus Wadia, viceprezident pro udržitelný business a inovace firmy NIKE, Ambroise Fayolle, viceprezident Evropské investiční banky či Christel Heydemann, CEO Schneider Electric France.

Letos se očekává více než 800 delegátů ze 40 zemí, budou mezi nimi start-upy, reprezentanti velkých průmyslových firem a korporací i finančního sektoru, stejně jako politici, kteří mají v pravomoci potřebné legislativní změny. Delegátům bude představeno přes 150 nejnovějších technologií v oblasti udržitelné energie ze všech koutů světa a budou mít šanci sejít se lidmi, kteří tyto inovace vytváří. Na programu jsou rovněž panelové diskuse a interaktivní debaty. Event také nabízí inovátorům a start-upům příležitost vystoupit na pódium, aby sami prodali svůj nápad publiku investorů a reprezentantům průmyslu.

Představí se například lotyšský start-up HyGen, který vyvinul domácí čerpací stanici pro vozidla na stlačený zemní plyn. Stanice využívá stávající plynovou infrastrukturu a dokáže naplnit nádrž auta během pouhých tří minut. To může přispět ke snížení nákladů na palivo o více než 40 procent, což je přibližně 10 000 EUR během životnosti průměrného automobilu. Dalším z účastníků bude estonský start-up Zubax Robotics, vítěz čtvrtého ročníku PowerUp!, který vyvinul technologii, jež umožňuje elektroautům jízdu s použitím podstatně menšího množství energie z baterie. A prezentovat se bude i ukrajinská společnost Ecoisme, jejíž inovace pomáhá snížit spotřebu elektrické energie v domácnostech o 15 procent. Ukrajinský start-up vyvinul systém, který se skládá z vypínače a zařízení pro monitorování energie instalovaného na domovském vypínači a připojeném k domácí síti Wi-Fi. Řešení analyzuje spotřebu energie v domácnosti a poskytuje uživatelům úplný obraz o jejich energetických výdajích prostřednictvím mobilní aplikace. Uživatelé tak například dostávají informace o tom, které spotřebiče spotřebovávají nejvíce energie, a aplikace je upozorní, pokud jsou spotřebiče zapojené do zásuvky příliš dlouhou dobu. Aplikace také dokáže vybrat nejlepší tarif na základě spotřeby energie uživatele a nabídne možnost přechodu k jinému distributorovi.

Registrace účastníků zde. Použijte kód: EARLY BIRD a získejte slevu 30 %, platí do 31. července.

O EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy je evropské společenství pro inovace v oblasti udržitelné energie
Podporuje a investuje do inovací ve všech fázích jejich vývoje – od prvního návrhu až ke konečnému zákazníkovi. Díky rozsáhlé celoevropské síti partnerů spojuje investory z různých odvětví, stejně jako podnikatele s trhy, absolventy se zaměstnavateli a vědce s firmami.
Působí ve třech klíčových oblastech:
Vzdělávání, které pomáhá formovat informovanou a ambiciózní pracovní sílu, jež rozumí potřebě udržitelnosti stejně jako potřebám daného průmyslu.
Inovační projekty, které spojují nápady, investory a průmysl a vytváří komerčně atraktivní technologie, jež jsou konkurenceschopné a přinášejí skutečné výsledky.
Podpora podnikání s důrazem na služby pro začínající podnikatele a nově vznikající start-upy s inovativními nápady, zaměřenými na udržitelný rozvoj, které se stanou součástí globálního energetického ekosystému.
Spojení těchto disciplín zvyšuje dopad každé z nich na maximum, urychluje vývoj inovací a vytváří úrodnou půdu pro inovativní výsledky práce.
InnoEnergy bylo založeno v roce 2010 a je podporováno Evropským institutem pro inovaci a technologii (EIT).

(t)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3