INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

2019 MACC 425 WebLetošní, 27. ročník soutěže MANAŽER ROKU, vstupuje do roku 2020 – roku Kovu, kdy rozhodnutí změní jednání manažerů a podnikatelů na delší dobu. Vyhlašovatelé soutěže z České manažerské asociace slaví také 30 let od svého založení.

Rok 2020 ovlivní naše životy na dalších dvanáct let. Tvrdí to učení Feng Ren Shui, podle něhož je nadcházející období spojeno s energií Kovu a potřebou určité životní inventury a plánů do budoucna. Někteří manažeři a podnikatelé se již rozhodli k vlastní inventuře, do níž promítli své úspěchy, a hlásí se do soutěže MANAŽER ROKU. Její právě probíhající 27. ročník, který vyvrcholí udělením cen v pražském Paláci Žofín 29. dubna 2020, reflektuje ekonomické a společenské změny, nástup digitalizace a moderní trendy v managementu. 

Základních kategorií, do nichž se zájemci mohou přihlásit do konce února 2020, je deset, další, zvláštní, je Inovace pro udržitelný rozvoj. I toto soutěžní kolo je pojato inovativně a nabízí vedle zavedených oborových kategorií i kategorie jako je Manažer digitálního věku či Manažer malých a středních podniků. Organizátoři z České manažerské asociace se již při loňském ročníku rozhodli zavést kategorii Vizionář a Zahraniční manažer.

Účastníci soutěže posun v kategoriích hodnotí pozitivně. Příznivě nahlíží na poskytovaný benchmarking, který pro ty nejlépe umístěné zpracovává tým odborníků Hodnotitelské komise v čele se zkušeným koučem a konzultatem Ing. Petrem Kazíkem, Ph.D. „Oproti nejvyspělejším zemím je u nás benchmarking stále málo používaný nástroj rozvoje manažerů. Proto zakládáme Akademii manažerské excelence, kterou ČMA chce postkynout, a kde sdílí své úspěchy ocenění manažeři,“ řekl.
Za cenný přínos soutěže její účastníci označují možnost porovnat se s nejlepšími manažery v České republice, networking a propagaci. „Vždy mě překvapí, kolik úžasných manažerů tato země má. Jen je problém, že se o nich dostatečně neví. Proto soutěž a její publicita,“ uvedl Petr Kazík.

Soutěž vyhlašuje ČMA, ale při nominacích manažerských a podnikatelských osobností se opírá o rozvětvenou síť partnerských asociací, svazů, komor, soukromých, státních a veřejných institucí.

Mezi partnery patří sesterská Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj, Svaz českých a moravských výrobních družstev), Svaz chemického průmyslu), Zemědělský svaz ČR), Svaz podnikatelů ve stavebnictví), Svaz měst a obcí ČR či Rada kvality ČR. S pořadateli aktivně spolupracuje Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky prof. Vladimíra Maříka, Manažera roku 2018. Soutěž má silnou podporu mediálních partnerů.

Informace o soutěži a jejím 27. ročníku jsou k dispozici na www.manazerroku.cz 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3