Slavné osobnosti se předhánějí nejen v žebříčcích sympatie, ale v poslední době také v hitparádách nejvíce ekologicky se profilujících celebrit. Fanoušci chtějí slyšet o zodpovědných aktivitách svých idolů, a kdo se nechová alespoň trošku ekologicky, ztrácí body na popularitě. Módní vlna takzvaných zelených celebrit pomalu proniká ze zahraničí i do České republiky. Díky aktivitě eko celebrit se už zviditelnila mnohá ekologická hnutí, roste popularita soutěže Ekologický oskar a téma úspor energií a ochrany přírody se dostává do povědomí fanoušků.
Blíží se květen. A jako každoročně v tomto měsíci plném nadějí se budou rozdávat na Novotného lávce delfíni. Nebudou sice živí, ale jejich krásná křišťálová podoba se jim vyrovná. Skončí v rukou nejlepších marketérů této země jako symbol jejich usilovného snažení v uplynulém roce 2015.
vystoupí, jako speciální host konference Ženy sobě, Simona Stašová, jedna z nejobsazovanějších hereček. Simona Stašová ztvárnila několik desítek postav především v televizních filmech a seriálech, ale i velké životní role na divadelní scéně. Sbírá jedno ocenění za druhým, a to i na poli mezinárodním.O její profesionalitě nelze pochybovat a je zároveň důkazem toho, že se opravdová profesionalita vyplácí.
Nezisková organizace Business & Professional Women pořádá nejnavštěvovanější pracovně zážitkovou konferenci v ČR - Equal Pay Day - Ženy sobě, na které rozhodně nesmíte chybět! Již 18. a 19. března 2016 v Clarion Congress Hotel Prague.
Nominace do 23. ročníku prestižní osobnostní soutěže MANAŽER ROKU jsou v plném proudu a brzy vyvrcholí. Již 21. dubna 2016 se budou v pražském paláci Žofín oceňovat nejúspěšnější manažeři a manažerky za letošní rok.
Soutěž MANAŽER ROKU vstoupila právě do fáze nominací a již nyní se do ní přihlásilo několik desítek osobností úspěšných firem. Potenciál vyššího počtu finalistů je přitom poměrně velký. V letošním roce se totiž soutěž zaměří nejen na podporu a zviditelnění vítězů a TOP desítku těch nejlepších, ale i na jednotlivá odvětví a jejich nejkvalitnější zástupce. Její organizátoři proto intenzivně oslovují zástupce jednotlivých odvětvových svazů a asociací s nabídkou, aby do pomyslného klání vybrali své nejlepší představitele a využili přínosu soutěže. O něm se vítězní manažeři odvětví vyjadřují velmi pochvalně a shodují se v tom, že jejím největším přínosem je setkávání se jak mezi lidmi ze samotných odvětví, tak zejména z jiných oblastí podnikání.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...