INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Česko se v příštím roce v březnu opět připojí ke 139 zemím světa, kde proběhne Global Money Week 2018. Od 12. 3. do 18. 3. 2018 budou po celé republice probíhat akce zaměřené na podporu finančního vzdělávání dětí a mládeže. Národními organizátory této prestižní iniciativy budou stejně jako letos yourchance o.p.s. a EFPA ČR.

Letos záštitu převzalo MŠMT a MF ČR. Akce se konala s podporou ČNB. Předpokládáme, že vzhledem k ohlasu a výsledkům, které akce měla, deklarovaný zájem všech uvedených o spolupráci potrvá i nadále. Cílem Global Money Week (GMW) je napříč generacemi kultivovat povědomí o penězích, jejich získávání a efektivním hospodaření s nimi. 

Zakladatelem iniciativy GMW je nevládní organizace Child & Youth Finance International (CYFI) se sídlem v Amsterdamu. Hlavní myšlenkou CYFI je vychovat generaci, která bude schopná předcházet budoucím krizím díky rozvoji finančního vzdělání a přístupu k finančním službám. Od svého založení v roce 2012 se hnutí rozšířilo již do 139 zemí světa, včetně Česka.

„Díky tomu, že se Česko v příštím roce opět připojí ke Global Money Week jsme jako země zase o krok blíž k tomu, aby každé dítě, žák a student u nás, měl lepší přístup k finančnímu vzdělávání a byl schopen si vytvořit zdravé finanční návyky. Je důležité, aby mladí lidé rozvíjeli své vědomosti a dovednosti v oblasti řízení peněz,“ popisuje spoluorganizátorka této události Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s. „Podstatné také je, aby všichni klíčoví hráči své kroky koordinovali a umožnili tak vyšší efektivitu dopadu“, doplňuje Mgr. Marta Gellová, předsedkyně EFPA ČR.

Cílovými skupinami GMW jsou vedle žáků, studentů, učitelů a odborné veřejnosti také široká veřejnost a skupiny ohrožené předlužením a sociálně vyloučené skupiny.
Letošní ročník GMW 2017 byl velmi úspěšný. Celkem se do něj zapsalo 67 akcí s celkovým zásahem téměř 4500 žáků a studentů. Kromě celého spektra škol se do GMW zapojila řada zájmových a neziskových organizací, dětské domovy i komerční subjekty. Tématem GMW 2017 bylo: Uč se, šetři, vydělávej a formy setkání byly nejrůznější. Probíhaly diskuse, přednášky, workshopy, ale také herní odpoledne a soutěže. Vyvrcholením týdne o finančním vzdělávání byla odborná konference s názvem Systémové změny ve finančním vzdělávání. Dále byl vydán sborník a řada mediálních výstupů.

„Je to velký úspěch, že se nám podařilo zapojit tolik hráčů již v letošním roce. Česká republika tak má své čestné místo v publikované závěrečné zprávě GMW za rok 2017. Současně je to pro nás výzva do dalšího ročníku,“ dodává Mgr. Marta Gellová.

„Přípravy na GMW 2018 začaly už v září 2017. Nyní jsme ve fázi přípravného období, kdy se sestavuje harmonogram celé události. Do příštího ročníku se opět může zapojit kdokoliv, kdo rozvíjí finanční vzdělávání. Ať už to jsou školy, vzdělávací a finanční instituce, nevládní či komunitní organizace nebo soukromé firmy.“ zakončuje Jana Merunková.

Závěrečná zpráva GMW za rok 2017, strana 52
https://issuu.com/childfinanceinternational/docs/gmw_report_2017/1?e=7128000/51546009 

O yourchance o.p.s.

yourchance o.p.s. prosazuje potřebné změny v oblasti výuky finanční gramotnosti, principech podnikání a rozvoji podnikavosti žáků základních a středních škol a v oblasti integrace mladých dospělých opouštějících instituce náhradní rodinné výchovy. Zaměřuje se především na rozvoj schopností učitelů vyučovat finanční gramotnost tak, aby ze škol odcházela mladá generace, která má pevně zakotvené principy zdravého finančního rozhodování a připravuje pro to i metodickou podporu. Důležitou oblastí, na kterou zaměřuje yourchance o.p.s. svou pozornost, je podpora mladých lidí odcházejících z dětských domovů a pěstounské péče.

O EFPA ČR

EFPA ČR je institucí akreditovanou ČNB pro pořádání zkoušek odborné způsobilosti v oblasti investic, penzí a úvěrů. Sdružuje špičkové poradce na českém trhu, zajišťuje jejich další vzdělávání a rozvoj. Jako součást EFPA EUROPE, nejrespektovanější evropské organizace udělující certifikáty v oblasti finančního poradenství a plánování, podporuje a zavádí evropské kvalifikační a etické standardy do služeb finančního poradenství v ČR a na Slovensku. EFPA prosazuje etický kodex a jeho dodržování. Více o aktivitách EFPA ČR na webu efpa.cz.

www.fgdoskol.cz  
www.yourchance.cz 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3