Na trhu se objevila lokální topidla, jejichž základem je revoluční technologická novinka – tepelné zářiče z wolframového vlákna a pozlaceného křemenného skla. Mají stejný tepelný efekt na ozářené předměty, jako sluneční paprsky. Jejich uplatnění sahá od koupelen a domácností, přes průmyslové a skladové haly, až po restaurační předzahrádky či třeba historické objety a kostely.
Ve čtvrtek 5. dubna 2012 proběhlo v hotelu InterContinental Prague slavnostní uvedení nového konceptu restaurace Primátor a konferenčních salónků. Akce se zúčastnili významní klienti a zástupci jak velkých firem, tak médií, kterých se sešlo nad 300.
Komerční prezentace Každý rodič chce pro své dítě jistě to nejlepší. Přirozeně má strach o jeho zdraví. Čisté a hygienické prádlo bez alergenů je jednou z cest ke spokojenosti a pohodě celé rodiny. Vše tak začíná u parních praček s funkcí Allergy care.
Dial Telecom uvedl na trh řešení, jež firmám přinese levnější provoz zabezpečených serverů s garantovanou dostupností, s využitím virtualizace a s možnostmi individuálního nastavení.
I ty úplně nejmenší praskliny, jinými metodami nezobrazitelné vady materiálu, které by mohly ohrozit například provoz dopravního letadla nebo přesnost usazení zubního implantátu v čelisti, bude možné odhalit pomocí mikrotomografické stanice „v|tome|x" firmy GE Phoenix.
Moderní chladničky nabízí nepřeberné množství nejrůznějších technologií a funkcí, které přispívají ke stále efektivnějšímu skladování potravin. Zásadní změny v oblasti chlazení přináší tzv. technologie True No Frost společnosti Samsung. Díky ní jsou ledničky Samsung Série G jediné na trhu, které jsou chlazené vzduchem a současně dosahují energetické třídy A+++.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...