Zájem o neadresnou distribuce před Vánoci roste. Jak narůstají objemy tištěných letáků, klesá však úspěšnost jejich doručení. V listopadu a zejména pak prosinci tak tři z deseti letáků končí ve sběru namísto ve schránce. Distributoři se spoléhají na to, že klienti nevyužijí možnost kontroly roznosu třetí stranou.
Pokles ekonomické výkonnosti se na domácím pracovním trhu ještě plně neprojevil. Vzhledem k pokračující recesi lze počítat s postupným růstem nezaměstnanosti v dalších měsících a na začátku příštího roku.
Česká republika byla jedním z mála trhů regionu střední a jihovýchodní Evropy, kde celkový počet transakcí stoupl v prvním pololetí 2012 o 28 % oproti prvnímu pololetí 2011. Lépe na tom byly v regionu střední a jihovýchodní Evropy jen Polsko a Turecko.
Více než třetina Čechů provozuje alespoň občas rizikové aktivity. Nejčastěji se jedná o rychlou jízdu autem, cyklistiku a cestování do rizikových zemí. Životní pojistkou se ale jistí jen 61 % populace, výrazně méně ovšem v nejrizikovější skupině mladých mezi 18 – 25 lety. Ve svém aktuálním průzkumu to zjistila pojišťovna MetLife.
S horším výkonem průmyslu je nutno počítat i v nadcházejících měsících. To ostatně potvrzují jak předstihové ukazatele z domácí ekonomiky jako index nákupních manažerů (PMI) či výsledky konjunkturálního průzkumu, tak i obdobné indikátory ze zahraničí. Po shrnutí těchto faktorů se lze navíc domnívat, že to horší nás teprve čeká.
Počet insolvenčních návrhů v říjnu opět mírně vzrostl. Lze očekávat, že celkový počet insolvenčních návrhů za rok 2012 přesáhne hranici třiceti tisíc. V absolutních číslech bylo v říjnu 2012 podáno celkem 3006 insolvenčních návrhů. Z toho bylo 793 insolvencí u právnických osob a podnikatelů a 2213 u nepodnikatelů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...