Téměř tři čtvrtiny (73 %) Čechů by upřednostnily bydlení ve vlastním domě. Otázka financování je ale až u 8 z 10 Čechů hlavním důvodem, proč ustupují od investice do vlastního bydlení. Tato a další fakta vyplynula z průzkumu společnosti Ekonomické stavby, který byl uskutečněn na reprezentativním vzorku české společnosti.
Pro statistiku insolvenčních návrhů pro rok 2013 připravila společnost Creditreform zpřesnění vykazovaných údajů. Nově zavádí kategorii Nepodnikající živnostníci, což jsou firmy, které doposud zkreslovaly počty insolvenčních návrhů u právnických osob a podnikatelů.
Školáci už se stačili doma pochlubit pololetním vysvědčením, užili si prodloužený víkend a nyní se pomalu začínají těšit na týdenní jarní prázdniny. Ty jim podle jednotlivých krajů začínají 4. února a končí 17. března. Už jste se s dětmi rozhodli, jak je letos strávíte?
Více než dvě třetiny podnikatelů neplní svou zákonnou povinnost a nezveřejňují ve sbírce listin obchodního rejstříku své účetní závěrky. Míra naplněnosti sbírky listin je podle zjištění ochránce pouze 28 %. O tom, že většina českých podnikatelů ignoruje platné právní předpisy, svědčí například i to, že jen 9 % z nich dodalo účetní závěrky za všechny roky své činnosti. Více než 50 % podnikatelů naopak nedodalo v průběhu své existence účetní závěrku do obchodního rejstříku ani jednou.
V ČR se v roce 2012 podle ÚKZÚZ sklidilo celkem 4.338,1 t chmele (2011 - 6088 tun) s průměrným celkovým výnosem 0,99 t/ha (2011 – 1,43 t/ha). V Žatecké chmelařské oblasti bylo vypěstováno celkem 3.280 t (2011 - 4556,2 t), s průměrným výnosem 0,96 t/ha (2011 - 1,30 t/ha), v Úštěcké oblasti 516,3 t (2011 - 648,8 t), výnos 1,11 t/ha (2011 - 1,24 t/ha) a v Tršické chmelařské oblasti celkem 541,8 t (2011 - 882,9 t), výnos 1,08 t/ha (2011 - 1,49 t/ha).
Drtivá většina českých zákazníků si pečlivě rozmýšlí, do jaké fronty se v obchodech zařadí, jak potvrdil průzkum společnosti MasterCard, který realizovala agentura INCOMA GfK na konci loňského roku. Celých 62 % dotázaných si frontu vybírá podle obsahu nákupních košíků ve frontě před nimi, 21 % si zvolí tu frontu, kde stojí nejméně lidí, a 9 % lidí hledá nejzručnější či nejrychlejší pokladní.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...